thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Britse neurologen waarschuwen voor zware herseninfecties bij patiënten met milde coronasymptomen

Covid-19-patiënten die milde symptomen hebben of die herstellende zijn, kunnen kampen met ernstige en zelfs fatale hersenschade. Daar waarschuwen Britse neurologen voor. Het kan zelfs het eerste en belangrijkste symptoom van de ziekte zijn. “We willen dat artsen wereldwijd alert zijn voor deze complicaties van het coronavirus”, klinkt het.

3 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Guy Snoeckx waarom zou het niet natuurlijk zijn? Een virus moet niet per se op 1 orgaan of systeem werken. Een virus doet zijn ding en het maakt niet uit waar het zich bevindt, zolang de omstandigheden maar gunstig zijn. De schade in de longen wordt veroorzaakt door een zeer sterke immuunreactie die het virus probeert weg te krijgen. Het is ook niet onlogisch dat zulke schade elders kan optreden.
  • Guy Snoeckx

    4 jaar geleden
    En dit is een natuurlijk virus?
  • David Hermans

    4 jaar geleden
    Nog maar eens een bewijs wat voor vuil 'beestje' dit virus eigenlijk is. Besef dat na het lezen van de getuigenis van Lara Chedraoui in Humo nog meer dan anders, en ook dat je als dertiger evenmin 'veilig' bent voor Covid-19. Wie nu nog beweert dat dit 'slechts een griepje' is, doet een bijna misdadige uitspraak.
  1. Dirk (61) kocht ‘Middel X’ voor als euthanasie aanvragen te moeilijk wordt. Toxicoloog waarschuwt: “Dit lijkt me niet zo pijnloos en vredig”
    PREMIUM

    Dirk (61) kocht ‘Middel X’ voor als euthanasie aanvragen te moeilijk wordt. Toxicoloog waarschuwt: “Dit lijkt me niet zo pijnloos en vredig”

    Zes zeventigers en een tachtiger staan in Nederland voor de rechter omdat ze honderden mensen ‘Middel X’ (*) bezorgd zouden hebben. Ook in België houden mensen het poeder achter de hand als alternatief voor een wettelijk geregelde euthanasie. “Het is als een brandpolis. Je hoopt dat je hem niet nodig zal hebben, maar het geeft een veilig gevoel dat je verzekerd bent”, getuigt Dirk (61), die het jaren geleden al online aankocht. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt: “Er bestaat geen tegengif of medicijn.”
  2. Vergeetachtigheid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziekte: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”
    PREMIUM

    Vergeetach­tig­heid is niet altijd dementie maar mogelijk verborgen leverziek­te: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”

    Een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen kwam tot een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 is de verandering in gedrag of vergeetachtigheid mogelijk niet het werk van dementie maar van een zieke lever. En die leveraandoening kan men behandelen. Maar wat zijn de wetenschappers precies te weten gekomen tijdens hun onderzoek? Om welke leveraandoening gaat het dan precies? En wat houdt de behandeling in? HLN wetenschapsjournalist Martijn Peters licht de studie toe.