Sp.a-voorzitter Conner Rousseau
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau © Bob Van Mol

Sp.a-voorzitter Rousseau praat donderdag met de ‘drie koningen’

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau heeft donderdag een afspraak met het partijvoorzitterstrio dat dezer dagen probeert onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe federale regering op gang te brengen. Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) proberen al een tijdje om hun minderheidscoalitie uit te breiden met N-VA, cdH en sp.a. In zo'n ‘Arizonacoalitie’ (genoemd naar de vlag van de Amerikaanse staat) zouden de Vlaamse socialisten dus zonder zusterpartij PS zitten.

21 reacties

  • Roger Mortier

    4 jaar geleden
    Stop dat circus. Maak een regering volgens de wil van de kiezer van 26 mei 2019. De drie grootste partijen moeten een regering vormen. Dat is democratie.
  • Tom Faes

    4 jaar geleden
    Het enige doel van de drie clowns is Rousseau in de val laten lopen . Ze weten heel goed dat dit niet gaat pakken . Waarom laat vld de mr niet los? en waarom klampt cd&v zich vat aan nva ? Een klein beetje eelijk wezen zou de drie clowns sieren.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    De drie 11's . Met zoveel allures , zoveel praat , zoveel pretentie , en toch nog steeds de grote verliezers . En de grote winnaar het VB word nog steeds door hun volledig genegeerd .
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Aub, stop deze komedie en houd de landgenoten niet langer voor de aap. Iedereen weet dat dit gespeelde komedie is, gewoon tijdverdrijf .Een spelletje poker dat al veel meer dan 400 dagen duurt. Doe wat iedereen wenst, ook de koning, nieuwe verkiezingen en gooi dan uw kaarten op tafel.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Rousseau kan misschien eens aan die partijvoorzitters meedelen waar hij die 190 miljard weet liggen die hij ging 'investeren'. Dan is tenminste het begrotingstekort voor de volgende paar jaar een stuk comfortabeler. Als beloning mag hij dan in het parlement blijven zitten, tot de volgende verkiezingen.