Braziliaanse president Jair Bolsonaro
Volledig scherm
Braziliaanse president Jair Bolsonaro © AP

Besmette president Brazilië blokkeert coronahulp voor inheemse bevolking

De met corona besmette Braziliaanse president Bolsonaro heeft een streep gezet door speciale coronahulp voor indianen en zwarte Brazilianen. Het was zijn eerste officiële handeling na het bekend worden van zijn infectie.

8 reacties

  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Hoogtijd dat sommige landen het presidentschap wat aan banden gaan leggen, een president die beslissingen neemt die niet door de beugel kunnen moet men terug op zijn plaats kunnen zetten en beperken, anders heb je geen parlementen en senaten of dergelijke meer nodig verkies een president en onderga zijn grillen voor een legislatuur is precies de boodschap daar over de oceaan. Voor verandering vatbaar volgens velen, denk ik want covid-19 word zo een wapen in sommigen hun handen.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Dat is een misdaad tegen de menselijkheid. Met Covid-19 is iedereen te moe om te reageren. De virus komt gelegen voor iedereen die snel rijk wilt worden of een groep mensen wilt neutraliseren. In sommige situaties is Covid-19 een wapen geworden.
  • Angelo De vie

    4 jaar geleden
    Dat die daar aan de macht kan blijven is mij echt een raadsel!
  • Wesley De Koninck

    4 jaar geleden
    Dat is pas puur racisme: de achtergestelde bevolkingsgroepen de toegang tot corona hulp ontzeggen tot ze allen gewoon sterven. Mission accomplished.
  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Dit is wat je noemt een legale massamoordenaar. In welke wereld leven wij eigenlijk?