Maggie De Block
Volledig scherm
Maggie De Block © BELGA

Krijg je je geld terug bij code rood of oranje? Wie gaat controleren of je in quarantaine gaat? Alles wat je moet weten over de nieuwe reisregeling

Nadat de regering een kleurencode introduceerde voor terugkerende reizigers, volgden heel wat vragen én kritiek. Code groen en rood zijn duidelijk, maar code oranje is voorlopig een grijze zone. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept reizigers op om hun gezond verstand te gebruiken: “We hebben het onmogelijke gedaan om mensen te redden. Met je gezondheid moet je niet spelen.”

100 reacties

  • Benoit VAN HOUTRYVE

    4 jaar geleden
    Wij hebben zo vorig jaar 2 reizen geboekt, die uiteindelijk konden doorgaan. Annuleren was duur grapje en heeft voor veel twijfel gezorgd. Nooit de keuze gekregen om gratis of voor klein bedrag te annuleren. Nu moeten we gokken en betalen en hopen dat de reis niet doorgaat om zo onze centen terug te krijgen. Van vrije keuze is er niet echt sprake.
  • Davy Van Menxel

    4 jaar geleden
    Sven, gelukkig moet jij geen beleid maken dan. Iedereen testen, Tegen dat iedereen getest is kunnen de eerste alweer besmet zijn. Er zijn niet genoeg testen en niet laten reizen? Wel ik zou graag hebben dat mijn gemeente hermetisch afgesloten wordt of nee mijn straat, ... Hoever wil je gaan? Nee laat iedereen vrij met de maatregels die er zijn.
  • Sven Tripper

    4 jaar geleden
    Ik vind het een heel slecht idee om mensen nu al toe te laten om te reizen Begin misschien eerst met iedereen te testen. Voor het zelfde geld neemt een belg corona mee naar het buitenland Kan altijd zijn dat ze pas ginder ziek worden en dan ligt het aan dat land zeker Hier in Belgie is totaal geen spraken om testen uit te voeren tenzij het nodig is Wil je op reis laat u dan eerst testen
  • Guido Leysen

    4 jaar geleden
    oswald billiet Boetes zijn er niet genoeg en hoe meer er zijn, hoe minder last ik ervan heb, aangezien ik me aan de wet en verplichtingen tracht te houden. Kom je terug uit vakantie en MOET je in quarantaine gaan dan is dat toch niet moeilijk om die boete te vermijden hé. Blijf in quarantaine dan.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik denk dat sommige landen gaan zwijgen over toename van besmettingen in bepaalde regio's die veel afhangen van toerisme. Het wordt een heel avontuur om op reis te gaan.