Coke als lunch en een stoned puppy: opnieuw forse onthullingen tijdens tweede procesdag Johnny Depp en ‘The Sun’

Een schilderij in brand steken. Scheldtirades op het vliegtuig. En cocaïne als lunch. Ook op dag twee van de lasterzaak tussen Johnny Depp (57) en The Sun werden de sappigste details bovengehaald over het huwelijk met Amber Heard. De krant gooide ook foto’s van een gedrogeerde Depp in de strijd. Alles om te bewijzen dat de acteur wel degelijk een wife beater is.

Eline VandeGehuchte

Er staat dan ook veel op het spel. Zo’n slordige 45 miljoen euro om precies te zijn. Dat is het bedrag dat Depp eist van de Britse tabloid The Sun. Want toen de krant in 2018 schreef dat hij een “vrouwenbeul” is, had hij genoeg van de beschuldigingen. Hij sleepte moederbedrijf News Group Newspapers (NGN) voor de rechter wegens laster en eerroof en eist een riante schadevergoeding. Zijn imago moet hersteld worden. Dat hij Amber Heard fysiek en mentaal mishandeld heeft, is immers “compleet gelogen”.

Gisteren ging de zaak met veel bekijks van start in het Royal Courts of Justice. De verdediging ging dieper in op de vermeende woedeuitbarstingen van Depp. De acteur ontkende dat hij zijn ex-vrouw ooit had geslagen en kwam zélf met onthullingen, dat Heard uitwerpselen in het echtelijke bed achterliet bijvoorbeeld.

Coke en whisky

Ook vandaag stelde de advocaat van NGN tal van vragen aan Depp. Vooral zijn verslaving aan drugs en alcohol kwam uitgebreid aan bod. Beeldmateriaal, aan de krant bezorgd door Heard, moest de destructieve levensstijl van de acteur illustreren. Op een foto is te zien hoe Depp op de grond ligt naast zijn bed, het hoofd steunt op een kast. Een ander beeld: een tafel met vier lijntjes cocaïne, een vol glas whisky en een gepersonaliseerd doosje met doodskop. Property of J.D. “Zijn pillendoos voor drugs”, klinkt het.

Op de tafel bij Depp: vier lijntjes coke, drugsattributen waaronder een gepersonaliseerd doosje, glazen whisky, een joint, tabak en een cd van Keith Richards. 

De acteur gaf al eerder toe dat hij lang heeft geworsteld met zijn verslavingen en bekende opnieuw aan de rechter dat hij in maart 2013 - na 160 dagen nuchter te zijn gebleven - bezweek “aan zijn oude demonen”. Net op dat moment zou Heard een grap gemaakt hebben over een van Depps tatoeages: ‘Wino forever’, een verwijzing naar Winona Ryder, de actrice met wie hij 1993 uit elkaar ging. Volgens de advocaat van NGN kreeg Heard toen voor het eerst klappen in het gezicht. “Ik herinner me daar geen enkel gesprek over en ik heb haar nooit geslagen”, antwoordde Depp in de rechtbank.

Op een foto is te zien hoe Depp op de grond ligt naast zijn bed, het hoofd steunt op een kast. ©  via REUTERS

Jeckyll en Hyde

Een schilderij van Heards ex-partner Tasya Van Ree, dat nog in haar huis in Los Angeles hing, zou ook een reden geweest zijn voor het uit de hand lopen van een ruzie. Depp zou Heard gevraagd hebben het schilderij weg te halen voor hem “uit beleefdheid”, wat ze weigerde. Daarop zou de acteur geprobeerd hebben het werk in brand te steken. “Niets van waar”, aldus Depp. Of hij zichzelf als jaloers zou omschrijven? “Dat wel.”

Ook een vermeend handgemeen op het vliegtuig waarbij hij Heard uitschold en ijsblokken naar haar gooide om vervolgens flauw te vallen op het toilet, is volgens de acteur gelogen. “Zij viel mij aan en ik heb een kussen gepakt om in het toilet te gaan slapen.” Dat haar puppy stoned rondliep door drugs van Depp, gaf hij wel toe. “De puppy kreeg een balletje hasj te pakken en at het op voor ik het kon afpakken.”

“Een monster”. Zo noemt Heard haar ex-man. In een e-mail aan Depp, die ze uiteindelijk nooit verstuurde, schreef de actrice: “Het is net als Dr. Jeckyll en mr. Hyde. Ik hou ontzettend veel van de ene helft, de andere maakt me bang. Ik weet dat ik met een monster te maken heb wanneer je drinkt. Je alter ego, de persoon die het overneemt onder invloed van alcohol en van drugs.”

Depp en Heard leerden elkaar in 2011 kennen op de set van de film The Rum Diary. Ze trouwden in februari 2015 maar na vijftien maanden strandde het huwelijk. Het kwam tot een vechtscheiding: beiden stuurden ze foto’s en video’s de wereld in om elkaars reputatie te schaden. In 2017 waren de twee officieel gescheiden.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer