Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen met coronavirus per dag stijgt licht

BInnenlandEr worden gemiddeld 86,0 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging van 1 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Het laatst bekende dagcijfer ligt op 24 besmettingen die werden geregistreerd op 5 juli. Een dag eerder waren het er 60, de dag daarvoor 92. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. 

50 reacties

  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    We gaan over de grens in hulst shoppen, maar met mondmaskers ffp2 en handschoenen. In Nederland is er echt niemand die mondmasker draagt of afstand houdt, moeten onze grenzen dan niet terug dicht ? En zou dit geen europese beslissing moeten zijn ?
  • Jos Mardig

    4 jaar geleden
    Al dat gejank over de mondmaskers is heel erg hypocriet. De overgrote meerderheid van de bevolking wil ze niet en draagt ze al minstens een maand niet meer. En nog altijd dalen de ziekenhuisopnames en de bezetting. Vandaag door centrum Antwerpen gelopen en dan weet je genoeg hoor...
  • Philippe Janssens

    4 jaar geleden
    Stop toch met die fetish voor mondmaskers! Landen/regios waar ze gemeengoed zijn of verplicht kennen ook heropflakkeringen og stijgingen. De doorsnee belgische mondmaskerfetishist weet niet hoe het correct te dragen, wast de herbruikbare amper en waant zich ongenaakbaar en lapt daarom alle ander collectieve maatregelen aan zijn laars.
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Eén ding weten we alvast: de stijging wordt NIET veroorzaakt door terugkerende toeristen. Vertrekkende toeristen mogen bijna overal in ons land zonder mondmasker lopen. Maar eens ze het luchthavengebouw binnenkomen: mondmasker op.
  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    Men houd ook geen rekening meer met de voornaamste regel: afstand houden. De cafés openen was een blunder van formaat, je kon zo weten dat er na enkele biertjes geen discipline meer is. En wie garandeerd dat de glazen op hoge temperatuur afgewassen worden? er zullen zeker cafébazen zijn die dat doen, maar ik vrees velen niet.