Vincent Goemaere.
Volledig scherm
Vincent Goemaere. © BELGA

Westerlo wil stappen ondernemen, Cercle-voorzitter ziet competitie met 20 clubs als enige oplossing

Belgisch voetbalEen competitie met 18 clubs? Dat is buiten Westerlo gerekend - de Kemphanen beloven te procederen als Beerschot en OHL beiden promoveren. Intussen recht Cerclepreses Vincent Goemaere de rug: “Mijn oorspronkelijk plan met 20 clubs is de enige oplossing willen we voor oktober of november weer voetballen.” 

73 reacties

  • Frank Rolus

    4 jaar geleden
    Opdoeken die Pro league en elke ploeg 1 stem lijkt mij het eerlijkst Nu gaat het een soep blijven waar geen mens nog weet waar ze gaan eindigen Alles draait omhet grote geld waar de G5 op azen en de kleintjes maar moeten volgen Lijkt me meer machtsmisbruik dan solidariteit en het beste voorhebben met het voetbal
  • freddy sijmens

    4 jaar geleden
    Leuven of Beerschot heeft het recht om te promoveren niet Westerlo. de afspraak was , twee periodes waarvan de winnaar naar 1a promoveerde. De winnaar in het algemeen klassement niet. Die had een ander doel.
  • ERIK CORNELIS

    4 jaar geleden
    Westerlo heeft geen poot om op te staan ,competitie gestopt of niet gestopt , in beide gevallen konden ze nooit promoveren ,lees een periode winnen noodzakelijk voor een finale. Enkel Beerschot en Leuven kunnen promoveren en Beveren kon zich nog redden .Procederen zeker . Waarom moet Beerschot en Leuven nog spelen en de rest niet , en dan liefst nog 5 dagen voor de competitie van start gaat , zonder te weten in welke afdeling
  • ERWIN minnebo

    4 jaar geleden
    Ok men mag zeggen wat men wilt in dit poen voetbal maar dit voorstel van Cercle heeft de beste oplossing. Laat de eerste twee van tweede opgaan en niemand daalt, en geen play-off. Zo is iedereen tevreden want dan is alles in orde. Die zonder poen zullen toch automatische zakkers zijn volgend jaar.
  • Bjos Mia

    4 jaar geleden
    Vandaag zijn voetbalclubs ondernemingen, onderworpen aan economische wetten. Lees : het draait enkel nog om geld.