De nieuwe CEO bij FNG Paul Lembrechts.
Volledig scherm
De nieuwe CEO bij FNG Paul Lembrechts. © ImageGlobe

FNG-vakbonden: “Praatjes vullen geen gaatjes, we willen oplossingen of sociale vrede komt in gevaar”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij FNG (het moederbedrijf van Brantano, red.) vraagt de nieuwe CEO Paul Lembrechts om concrete oplossingen om de malaise bij de noodlijdende modegroep om te buigen. “Praatjes vullen geen gaatjes. Toch zeker geen gat van meer dan een half miljard euro”, klinkt het in een open brief. “Vage beloftes en sussende woorden volstaan al lang niet meer. We willen concrete oplossingen en resultaten, of de sociale vrede komt in gevaar.”

9 reacties

  • jan verhaeghe

    4 jaar geleden
    Waar zaten de vakbonden de laatste jaren?
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    4 jaar geleden
    Op de VRT kon hij niks oplossen en hier zal hij ook niks kunnen oplossen. Hij is er in het gat gesprongen omdat hij een dikke salaris als CEO - crisismanager en dikke oprotbonus krijgt, als hij de afzonderlijke bedrijven heeft verkocht en het personeel ontslagen. Dat is zijn enige doel. In plaats van enkele mensen van de boekhouding samen met een advokaat de leiding te laten nemen, benoemen ze dure pipo's die helemaal niks zullen opbrengen. Integendeel.
  • jan verheyen

    4 jaar geleden
    Hier zijn ze weer, die paljassen van de vakbonden, doe rustig verder en de firma gaat over kop met al jullie stakingen.g
  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    Dit is al een voorbeeld van wat we in de toekomst kunnen verwachten als bedrijven en overheid trachten de gevolgen van de corona-crisis op te lossen : oorlog met de stakersbonden. Als de regering er niet in slaagt om de vakbonden democratische regels op te leggen zijn we binnen vijftig jaar nog altijd aan het herstellen van de crisis.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Praatjes vullen geen gaatjes? Eerst staken en dan praatjes ook niet.