Een man wacht om getest te worden op het coronavirus in New Delhi, India.
Volledig scherm
Een man wacht om getest te worden op het coronavirus in New Delhi, India. © AFP

Over de piek, heropflakkering, tweede golf en de start van veel ellende: hoe verloopt coronapandemie nu wereldwijd?

Terwijl het coronavirus in Afrika aan kracht wint, is er in tal van Europese landen - die dachten het ergste achter de rug te hebben - sprake van heropflakkeringen of tweede golven. Hoe ziet de globale situatie rond corona er momenteel uit? Een overzicht.

27 reacties

  • Cindy Van Rompaey

    4 jaar geleden
    Prioriteit van het leven? Op reis gaan, op café en restaurant, naar de zee en alles wat mensen in grote groepen samen brengt. Als verpleegkundige is mijn prioriteit onze bewoners beschermen en onszelf. Dat is het enige wat echt belangrijk is! Deuren terug dicht, hoe erg het ook is. En meer mensen in de zorg want er is een serieus tekort. Dit was zo voorspelbaar. Ik begrijp dat bepaalde zaken niet docht kunnen blijven maar de manier waarop ze alles toelaten enz enz. I
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Na dit lange weekend en de daaruit vloeiende verhoging van besmettingen is het maar een kwestie van tijd alvorens ook onze oudjes weer eronder zullen moeten lijden. Maar ja, dit is zeker voor Mr Beke en volgelingen juist het gezochte resultaat : minder pensioenen dus netto opbrengst en voor hun dus meer geld om te kunnen verkwisten !
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Na dit zeer intense week-end met veel rood aan de stranden zullen in de komende dagen de ovid pieken hoog zijn. Die pieken zijn niet te wijten aan reizigers die terugkeren maar wél aan binnenlandse ophoping van bevolking aan stranden , winkelstraten en terrassen. En eigenlijk is dit onvermijdbaar en ook niet te verhinderen op warme zonnige dagen. We moeten er gewoon door en het aanvaarden.
  • Jonathan Dekeyser

    4 jaar geleden
    Misschien moeten we er ons bij neerleggen. Het virus gewoon zijn werk laten doen. We zijn gewoon met téveel op onze aardbol. De natuur zal wel herstellen, daar kan de mensheid niet tegenop.
  • leo hoes

    4 jaar geleden
    En het ergste is nog op komst. Eenmaal onze vakantiegangers goed en wel thuis zullen zijn.