Egbert Lachaert (Open Vld),  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez hebben vandaag vergaderd met sp.a-voorzitter Conner Rousseau
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez hebben vandaag vergaderd met sp.a-voorzitter Conner Rousseau © Photo News

Drie Koningen zaten samen met sp.a-voorzitter Rousseau

De voorzitters van MR, Open Vld en CD&V hebben vandaag samengezeten met sp.a-voorzitter Conner Rousseau. Het trio probeert een federale regering op de been te brengen met drie andere partijen: N-VA, cdH en dus ook sp.a. Het was uitkijken naar het onderhoud met Rousseau, nadat die eerder deze week had geweigerd naar een vergadering met de zes partijen te komen. Hij wil eerst garanties over de eigen prioriteiten.

20 reacties

  • Ken Grootjans

    4 jaar geleden
    De terecht afgestrafte verliezers coalitie depanneren die de transfers van de werkende (én gewerkt hebbende) middenklasse richting rijkere elite (zie niet gefinancierde taks shift) willen verder zetten onder het mom economische relance zal de sp.A zwaar worden aangerekend bij volgende verkiezingen. Dat de grote kanonnen van n-va nu zwijgen in de media wijst erop dat ze achterkamers al bezig zijn met verdoken belasting verhogingen. Langer werken voor minder pensioen, woonbonus weg, ... .
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    We vergeten snel dat de Vlaams-nationalisten NVA en VB de grootste familie is in dit land met 1/3 van de volksvertegenwoordigers, en ze in Vlaanderen zelfs bijna de volstrekte meerderheid hebben. En dat ondanks de ongelijke waarde van een Vlaamse en Waalse stem. Democratisch gezien zou de macht bij deze partijen dienen te liggen ipv bij degenen die denken het nu voor het zeggen te hebben!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Conner doet dat eigenlijk heel goed. Helemaal in de lijn van neoliberalen. In de gedereguleerde vrije markteconomie wordt de prijs bepaald door vraag en aanbod stellen zij. De zetels voor een regeringscoalitie zijn heel schaars. Dus de prijs is hoog.
  • Benny Buyst

    4 jaar geleden
    Waarom moet de Spa de PS lossen?MR en open vld lossen elkaar ook niet.
  • Mady Vermeulen

    4 jaar geleden
    Voor een partijtje dat nog goed 8% behaalde bij de laatste verkiezingen heeft de nieuwbakken socialistische voorzitter veel noten op zijn zang. Buiten jassendraaierij hebben we nog niets gezien van deze omhooggevallen blaaskaak. Hij zou beter beseffen dat hij zélf aan de basis ligt van het feit dat de PS niet zo incontournable meer is als Magnette hoog van de toren blies. Wie hoog spel speelt kan diep vallen.