AP
Volledig scherm
© AP

Ook Samsung levert volgend jaar bij sommige smartphones geen lader mee

Samsung zou vanaf volgend jaar bij sommige smartphones niet langer een lader leveren. De fabrikant wil dat naar verluidt doen om kosten te besparen en omdat vrijwel alle gebruikers al een lader hebben. Om welke modellen het gaat, is nog niet bekend. Analisten meldden vorige week al dat Apple waarschijnlijk hetzelfde gaat doen.

12 reacties

  • Anthony Bronselaer

    4 jaar geleden
    Vroeger kon je 1 lader voor al je toestellen gebruiken. Nu zijn de kabels steeds anders pfff.
  • Joris Vanderaert

    4 jaar geleden
    Mady Vermeulen, wat je zegt klopt gewoon niet. Elke lader kan een smartphone opladen. Het is de kabel, die sinds héél lang los zit aan de lader, die het verschil maakt. In het slechtste geval moet je dus een kabel kopen, al zal het waarschijnlijk wel zo zijn dat die wel meegeleverd is met de smartphone.
  • Conny Naudts

    4 jaar geleden
    Er is veel verbetert in de wereld van de laders dankzij de wereldwijde USB-C standaard. De tijd van 5 volt laders met 2 ampère laadstroom (10 Watt) die je grats bij je smartphone krijgt is zowiezo achterhaald. Nu verkoopt Samsung apart een super fast charging lader van 45 Watt met een USB-C kabel die tot 5 ampère laadstroom levert... op 30 minuten van 0% naar 100%... en vergeet het contactloos opladen niet... op je nachtkastje, in je gsm houder in de auto, in de voet van je bureaulamp...
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Waar blijft de universele oplader, de rest is larie en apekool.
  • Mady Vermeulen

    4 jaar geleden
    Geen woord over het feit dat ook de huidige Samsung Smartphone's niet kunnen opgeladen worden met een oudere lader. Wie een nieuwe smartphone koopt zal dus moeten dokken voor een nieuwe lader. Dààr zit de hond gebonden. Dit is feestelijk verpakte oplichterij van Samsung meteen strik rond.