EPA
Volledig scherm
© EPA

Amerikaans Hooggerechtshof stemt in met eis om inzage belastingaangifte Trump: “Zelfs zittend president kan crimineel onderzoek niet ontlopen”

Een vonnis van het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft een grand jury inzage in de financiële huishouding van Amerikaans president Donald Trump. Die weigert immers al jarenlang om zijn belastingpapieren vrij te geven. De beslissing is een gevoelige tik voor de president, die de uitspraak “niet eerlijk” vindt. De kans dat Trumps belastinginformatie zijn weg naar het grote publiek vindt, is echter klein. Het Hooggerechtshof verwijst die vraag immers terug naar een lagere rechtbank.

12 reacties

  • Patrick Van Verdegem

    4 jaar geleden
    Benieuwd of hier iemand is die zijn belastingsaangifte graag wenst publiek te maken? Iemand?
  • Peter Schijven

    4 jaar geleden
    Wat zou de reden zijn dat Trump zijn belastingaangiftes niet openbaar wenst te maken? Is hij bang dat het grote publiek te weten komt dat hij helemaal niet die succesvolle zakenman is waarvoor men hem houdt? Dat blijkt dat zijn bedrijven voornamelijk met schuld heeft gefinancierd? En hij dus nauwelijks tot geen eigen vermogen heeft? Of heeft hij iets anders te verbergen?
  • Jules Steenwinckel

    4 jaar geleden
    Zijn aangiften correct ... doe me niet lachen . Als je steeds weigert omje belastingen openbaar te maken zit er iets achter .
  • ken morita

    4 jaar geleden
    Alles zullen de globalisten proberen om zijn herverkiezing tegen te houden.Vooral zaken die niets met zijn beleid te maken hebben want kritiek daarop zal zijn herverkiezing niet tegenhouden.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Ze zijn al 4 jaar bezig om inzage in zijn belastingsaangifte te krijgen. Je kunt er zeker van zijn dat Trump een legertje accountants al 4 jaar aan het werk heeft gezet om alle mogelijke onrechtmatigheden weg te moffelen. De waarheid zal nooit voor de verkiezingen het daglicht zien, hoogstwaarschijnlijk zelfs nooit.