vincent duterne/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

RECONSTRUCTIE. Hoe mondmaskers op enkele maanden tijd van ‘gevaarlijk’ naar ‘verplicht’ gingen

Begin dit jaar werd u door de experts en politici stellig afgeraden om mondmaskers te dragen in winkels en openbare plaatsen. Dat heette weinig zinvol en zelfs gevaarlijk. “Ze geven een vals gevoel van veiligheid”, werd u aangeleerd. Vier maanden later zegt de Hoge Gezondheidsraad dat mondkapjes iedereen kunnen beschermen en verplicht het Overlegcomité u er een te dragen in winkels, bioscopen, zalen en andere drukke plaatsen. Voortschrijdend inzicht? Of een bocht van 180 graden? Een reconstructie.

46 reacties

  • Geert Vlietinck

    4 jaar geleden
    In volle lockdown was het niet nodig het gaf een vals gevoel van veiligheid nu moet het zijn die virologen nog geloofwaardig wat is het volgende enkel bij mooi weer buiten?
  • Christoph De wolf

    4 jaar geleden
    De reden dat ze nu de bevolking verplichten mondmaskers te dragen ,en in het begin niet is omdat ze de bevolking niet konden voorzien is omdat er simpelwegniet genoeg waren nu ze er hebben verplichten ze de mensen zokunnen ze hun blunders wegsteken
  • Bram Gilles

    4 jaar geleden
    Stellig is een foute framing van de uitspraken van regering en specialisten! Mondmaskers werd beschouwd als ondergeschikt aan social distance en hygiëne (handen wassen, niet aan je gezicht komen met je handen, geen hand geven) werd toen gezegd. In volle lock-down was er geen contact. Het is voor een krant zoals hln erg belangrijk om correct te blijven.
  • Marnix Windels

    4 jaar geleden
    Die regering moet gewoon buiten. Blazen tegelijk koud en warm. Het enige dat hen interseert is hun postje met bijkomende wedde.
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Wel geweldig. Verplicht in winkels. Winkelier wordt gestraft als er geen gedragen wordt. Dus als winkelier moet je politie agent spelen. Wel leuk voor die dames die dan wat lastige klanten hierop moeten aanspreken en af en toe wat slaag gaan krijgen.