Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © AFP

Vakbonden hekelen misbruik van tijdelijke werkloosheid in horecasector

Sommige ondernemingen in de horecasector vervangen hun werknemers die momenteel nog altijd tijdelijk werkloos zijn door uitzendkrachten, jobstudenten of flexi-jobwerknemers omdat die statuten voor de werkgever goedkoper zijn. Dat zeggen althans de drie vakbonden ACLVB, ABVV en ACV donderdag in een persmededeling. Ze vrezen dat dit "voorlopig nog beperkte fenomeen" zich als een lopend vuurtje zal verspreiden naar de hele sector.

4 reacties

  • Frank Vekemans

    4 jaar geleden
    En nu valt Mathias uit de lucht, zo iets gebeurd toch niet in de horeca, daar doet men echt alles volgens het boekje en volgens de letter van de wet En toen kwam een varkentje met een lange snuit en het vertellingske was uit, het lijkt wel een sprookje van Grimm
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    @Efraim Wuyts, ben je dan ook consequent ? Geef je je vakantiegeld en dertiende maand en nog een tiental zaken die door de vakbonden in je voordeel werden bereikt dan consequent terug aan je werkgever of weiger je er gebruik van te maken ? Dat zou toch het minste zijn dat je kan doen om duidelijk aan te tonen dat je niets moet weten van de vakbonden. Doe eens een statement, beste man, weiger al die voordelen met klem. Eens zien hoeveel je er zullen volgen.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Ook in evenwicht want ik hekel me aan mensen die zich aan de vakbond hekelen. Wees blij dat we ze nog hebben want we gaan ze nog hard nodig hebben de komende jaren. Denk ook aan de vakbond als je geniet van je vakantiepremie's en verlofdagen.
  • Efraim Wuyts

    4 jaar geleden
    Dan zij we in evenwicht want IK hekel mij aan de vakbonden!