©  Photo News

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld voor het eerst sinds februari nog eens met hun tweetjes achterin bij Tottenham

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld startten vanavond voor Tottenham Hotspur nog eens zij aan zij achterin. Dat was alweer geleden van februari op bezoek bij Chelsea. Op bezoek bij Bournemouth kon het Belgische duo de nul houden, maar drie punten leverde dat niet op. De partij eindigde na twaalf (!) minuten blessuretijd op een bloedeloze 0-0.

Wim Conings

Heel veel werk kregen Vertonghen en Alderweireld wel niet op bezoek bij Bournemouth. Zowel de thuisploeg als de Spurs hadden de grootste moeite om tot voldragen aanvallen te komen. Het momentum werd ook onderbroken door een zware botsing tussen thuisspeler Adam Smith en bezoeker Ben Davies. Smith, die een hoofdblessure had opgelopen, moest liefst acht minuten lang op het veld verzorgd worden en werd afgevoerd met een zuurstofmasker. Zijn toestand zou wel niet kritiek zijn, maar het leverde wel twaalf minuten blessuretijd op.

Niet dat de voetbalfan twaalf minuten extra voetbal moest toejuichen. Bournemouth kon amper twee keer tussen de palen schieten, Tottenham helemaal niet - en dat tegen de negentiende in de stand. De thuisploeg zag in de slotfase wel twee doelpunten afgekeurd: één keer voor buitenspel, één keer voor handspel. Twee keer terecht.

Voor Vertonghen en Alderweireld was hun dubbele basisplaats wel een opsteker. Het tweetal was de laatste weken uit de ploeg verdwenen bij Tottenham doordat coach José Mourinho voor Eric Dier en Davinson Sanchez achterin koos. Intussen zit die eerste een schorsing uit en werd die tweede geslachtofferd na een zwakke defensieve prestatie tegen Sheffield.

De laatste keer dat de twee Rode Duivels samen startten, was al van de laatste speeldag voor de corona-onderbreking. Toen moest Jan Vertonghen echter depanneren op de linkerflank. De laatste keer dat Vertonghen en Alderweireld nog eens zij aan zij achterin startten, was al geleden van februari.