Direct naar artikelinhoud
Coronacijfers

Nieuwe cijfers: gemiddeld 80 besmettingen met coronavirus per dag in België

Nieuwe cijfers: gemiddeld 80 besmettingen met coronavirus per dag in België
Beeld Getty Images

Er worden gemiddeld 80 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een daling van 4 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 62.210. Dat is evenveel als gisteren, mogelijk komt dat door een vertraging bij het binnenkomen van de cijfers. De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 80,0 nieuwe besmettingen. Dat is een daling van 4 procent tegenover de week voordien (gemiddeld 83,0 nieuwe besmettingen per dag). 

Het laatst bekende dagcijfer ligt op 83 besmettingen die werden geregistreerd op 5 juli, dat is afgelopen zondag. De cijfers van de dagen erna zijn nog niet volledig en kunnen de komende dagen nog stijgen. Van woensdag en donderdag staan er nog helemaal geen cijfers op het dashboard. Daarom staat het totale aantal besmettingen net als gisteren op 62.210.

Per 100.000 inwoners waren er de voorbije twee weken 9,9 nieuwe gevallen van het coronavirus.

10 ziekenhuisopnames gemiddeld

Er worden dagelijks nog gemiddeld 10,0 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een verdere daling ten opzichte van het 7-daags gemiddelde van 13,0 een week geleden. Globaal genomen blijft het gemiddelde (rode lijn op de grafiek) geleidelijk aan verder dalen. Donderdag werden 10 mensen opgenomen, tegenover 9 op woensdag en 15 op dinsdag.

In de ziekenhuizen lagen gisteren 160 mensen, tegenover 165 een dag voordien en 187 een week geleden. Op de afdelingen intensieve zorg lagen donderdag 36 patiënten, dat zijn er 4 meer dan de dag ervoor.

3,1 overlijdens gemiddeld

Elke dag overlijden gemiddeld nog 3,1 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. In de voorgaande periode van zeven dagen waren het er nog gemiddeld 4,1 per dag. Op weekbasis gaat het om een daling van 24 tot 23 overlijdens.

Het laatst bekende dagcijfer ligt op 1 dode die werd geregistreerd op 6 juli, afgelopen maandag. De cijfers van de dagen daarna zijn nog niet volledig en kunnen nog stijgen. Het totale overlijdens ligt ondertussen op 9.781.