Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Zullen Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? Professor biostatistiek legt uit

We mógen, met de nodige beperkingen, weer reizen binnen Europa. Maar moeten we niet vrezen dat al die Belgische toeristen het virus weer binnenbrengen in ons land? De skiërs deden het na de krokusvakantie toch ook? “Het vliegtuig nemen is al een risico”, zegt professor biostatistiek Geert Molenberghs (KU Leuven en UHasselt). “Covid-19 is nog veel gevaarlijker dan we dachten.”

39 reacties

  • Lieven Vanhecke

    4 jaar geleden
    Waar zijn de formulieren verkrijgbaar voor invullen na terugkeer vakantie ? Moet men dat kunnen voorleggen aan douane ? Moet men kunnen bewijzen dat men corona vrij is ? Wie heeft een antwoord ?
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    En de Vlaming steekt de schuld altijd op een ander: de regering, de reisoperatoren, enz. Nooit op zichzelf terwijl het wel de Vlaming is die beslist wat hij doet. We zijn een bekrompen, oververwend volkske geworden, een schim van wat onze voorouders betekenden. Het land is opgebouwd door de echte Vlaamse waarden te respecteren, door te zorgen voor elkaar. Nu kiest de Vlaming voor egoïsme en verdeling. Hopelijk schudt deze crisis de Vlaming terug wakker.
  • Yvan Fostier

    4 jaar geleden
    Indien men in alle landen op dezelfde manier redeneert dan loopt er in onze toeristische steden geen kat meer.
  • Jean Vangronsvelt

    4 jaar geleden
    Regering zou moeten aftreden en hadden reizen moeten verbieden in buitenland .
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Als je je gezond verstand gebruikt dan weet ge dat ge omwille van de aerosol welke toestanden ge moet vermijden en welke regels ge moet volgen. Daar heb je nu echt geen virologen of wind draaiende ministers meer voor nodig. Al de rest is wishful thinking van het kan toch geen kwaad en het ergste is voorbij.