REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Turkse president Erdogan ondertekent decreet dat van museum Hagia Sophia moskee maakt

Een Turks hof heeft de weg vrijgemaakt om de wereldberoemde Hagia Sophia in Istanbul, ooit kerk en nu museum, weer in een moskee te veranderen. De rechters vernietigden het besluit van de Turkse regering uit 1934. Die maakte van de Hagia Sophia, toen al eeuwen moskee, een museum. Turks president Recep Tayyip Erdogan heeft het decreet waarmee het gebouw een moskee wordt, al ondertekend.

10 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Of zoals ik al zei, landen waar veel over gezegd wordt maar waar niets aan gedaan wordt. zoals China, Israël en Turkije. Enkel om het economische voordeel dat men daarvan heeft worden er geen sancties uitgesproken tegen hun. De andere landen moeten dan maar dubbel en dik boeten voor hun onkunde.
  • Mehmet Caliskan

    4 jaar geleden
    Wat is er veranderd niets iedereen is nog altijd welkom of je het wilt bezichtigen of je wilt er komen bidden
  • Rachid Ben omar

    4 jaar geleden
    Hij heeft groot gelijk
  • Harry Anthoni

    4 jaar geleden
    Istanbul staat al jaren op mijn lijst om zeker eens te bezoeken. Geen haar op mijn hoofd dat daar nu nog aan denkt. Hopelijk denken velen er zo over.
  • Sila Koc

    4 jaar geleden
    De meerendeel van de bevolking wil al een tijdje terug bidden. Dit is toch hun vrijemening. En trouwens wie Spanje goed kent, daar zijn honderden moskeeën omgevormd tot kerk en het blijft ook zo. Het is de bevolking die dit kiest. En natuurlijk is iedereen ook welkom in moskee Hagia Sofia. Veel verandert er niet buiten schoentjes uitdoen