BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Raad van State geeft positief advies aan wetsvoorstel uitbreiding abortus: volgende week nieuwe poging tot stemming in Kamer?

De Raad van State heeft een positief advies afgeleverd over het wetsvoorstel rond de uitbreiding van abortus. Vorige week zorgde het voorstel nog voor hoogspanning in de Wetstraat, nadat het ter stemming werd voorgelegd in de Kamer. Het voorstel ligt politiek zeer gevoelig: CD&V is tegen het voorstel en koppelt de kwestie aan de regeringsvorming. De tekst werd uiteindelijk uit het parlement geëvacueerd door aanpassingen eraan opnieuw naar de Raad van State te sturen voor advies, maar dat is nu dus al afgeleverd. Volgens de Raad zijn er geen opmerkingen bij de amendementen. Daardoor kan het voorstel volgende week tijdens de laatste zitting voor de zomervakantie toch opnieuw op de agenda van de Kamer komen.

19 reacties

  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Kris vdnees, abortus is momenteel wettelijk toegelaten tot 12 weken zwangerschap. Ook de NVA heeft die wet (in 2019) mee goedgekeurd. Maar wat nu op tafel ligt, is onbeperkte en niet-strafbare abortus tot de dag voor de geplande geboorte. Staat het geslacht van het ongeboren kindje de ouders niet aan? Abortus! Verliest mevrouw haar werk, één maand voor de geboorte? Abortus! En als haar man probeert om dat tegen te houden, dan is HIJ strafbaar.
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Vorige keer ook al gezegd, ik ben voor baas in eigen buik, maar wanneer je na 3 maanden nog geen beslissing hebt genomen dan ben je verkeerd bezig. Na 3 maanden beginnen we over een kindje te spreken, geen foetus. En aan Kris, je dochter is zeker geen moordenaar wanneer ze op tijd abortus hebben gedaan. En de morning after pil is dan zeker nog een betere oplossing.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    het gaat er toch van komen, CDV moet mee met zijn tijd en de democratie respecteren. Als een meerderheid voor verlenging is dan is het maar zo
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Ben geen specialist ter zake, dus heb geen idee waar het juist over gaat. Dus een Vaststelling: politiek over abortus had nu niet gemoeten, men zou bijna denken dat politieke partijen, in deze cvp en ovld, de problemen zelf maken en uitvergroten. Omdat het land toch onbestuurbaar is? Bende onbekwame slungels.
  • kris vdnees

    4 jaar geleden
    Aan allen hier onder die tegen abortus zijn. Hebben jullie als ouder ooit zitten wachten op uw 15 jarige dochter die mazr niet thuiskomt na schooltijd? Om s avonds de politie voor de deur te hebben, uw dochter is in het ziekenhuis. Daar ligt je dochter bebloed, wenend in shock, gevonden tussen de struiken, na schooltijd verkracht door 3 gasten! Wel komt gij nu maar eens aan mijn dochter zeggen dat ze een moordenaar was. 12 jaar later nog niet verwerkt hoor