De Amerikaanse president Donald Trump (links) en Roger Stone.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump (links) en Roger Stone. © Photo News, Reuters

Trump scheldt gevangenisstraf vertrouweling Roger Stone kwijt

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de straf van Roger Stone - een vriend, adviseur en ex-campagnemedewerker van hem, kwijtgescholden. De stap komt slechts enkele dagen voordat Stone zich bij de gevangenis zou moeten melden. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Enkele uren daarvoor werd Stones verzoek tot uitstel van zijn celstraf nog afgewezen. Hij had daarom gevraagd uit angst voor het coronavirus.

15 reacties

  • leo Daneels

    4 jaar geleden
    Als we zulke straffen hier zouden uitdelen voor leugens bij een parlementaire onderzoekscommissie dan hadden heel wat bekende politici al in de cel gezeten of beroep moeten doen op gratie! Wat ze sowieso zouden krijgen als ze tot de traditionele partijen behoorden, niet soms ?
  • Christelle Vandermaelen

    4 jaar geleden
    Wereldwijd hetzelfde altijd klasse justitie! Of het Belgie USA of Sudan is het komt altijd op hetzelfde neer... de rijken geraken met alles weg!
  • Erwin Lambrechts

    4 jaar geleden
    Heel knap van hem het was tot hiertoe nog steeds een heksenjacht
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Triestig dat zoiets zomaar kan. Wat een machtsmisbruik
  • Philippe Corthout

    4 jaar geleden
    Frederik Lootens, hij had wel degelijk een straf gekregen, gebaseerd op bewijzen... er is weinig politieks aan de uitspraak op zich, maar een logisch gevolg, op basis van de wet. Iets waar Trump anders zo vol van blijkt te zijn... behalve als dit in zijn eigen omgeving van tel zou zijn. Trump heeft meer weg van een dictator die de scheiding der machten niet respecteert.