Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Gregory-Louis Bouchez (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Gregory-Louis Bouchez (MR). © PN/Leye

“Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restregering Wilmès helemaal imploderen”

Mondmaskers worden nu pardoes op veel plaatsen verplicht, nadat ze eerder wat belachelijk gemaakt werden. Alweer moet overal snel heel wat praktisch geregeld worden, terwijl veel vragen blijven. Politici en experts keerden hun kar. Niet door veel nieuwe argumenten en inzichten, wel na een groeiende druk. Dat bochtenwerk boezemt weinig vertrouwen in. Net als de stommiteit om reizen toe te staan. Bij de eerste golf was dat de oorzaak van veel miserie. Wie toch dat risico neemt en achteraf in quarantaine moet, kan daarvoor door de overheid financieel gecompenseerd worden. Het kan niet op.

59 reacties

  • leo Daneels

    4 jaar geleden
    Er is geen meerderheid in Vlaanderen voor deze uitbreiding om ongeboren baby’tjes te vermoorden! Dat de Vlaamse regering een eigen wet opstelt die dit aan banden legt !
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Er is blijkbaar geen morzel vrijheid van stemmen voor de parlementsleden, hier heerst conservatieve particratie ten top, nochtans bestaat er nog zo iets als parlementaire democratie.
  • Lucien Raes

    4 jaar geleden
    Ze spelen met het geld en de jobs van de bevolking, die alles doet om de schade te beperken en de bedrijven trachten hun kop boven water te houden. Organiseer een echte bevolkingsopstand, burgerlijke ongehoorzaamheid en stop met belastingen te betalen, allemaal tesamen en gooi al dat krapuul (want dat zijn ze echt hoor) buiten. tabula rasa noemen ze dat en doe je ook met je wc als iemand hem ondergekotst heeft.
  • François Defosse

    4 jaar geleden
    Ons mooie landje is om zeep geholpen door de politiek en het wordt alleen maar erger, zie ze maar lachen op de foto, die mensen moeten zeker niet naar de voedselbank. Verkiezingen zullen niet veel helpen zolang er geen nieuwe partijen met nieuwe mensen en nieuwe ideeen komen.
  • Roger Duyssens

    4 jaar geleden
    De wever had gezworen dat hij de chaos compleet zou maken als hij zijn willetje niet kreeg. Hij slaagt daar nu in zonder dat hij zelf nog veel in de actualiteit te komen.Hij wil er zelfs zijn partij voor opofferen. Hij weet ook dat de kans groot is dat bij de volgende verkiezingen VB wel eens groter zou zijn als zijn partij en hun achterbakse complot partij samen. Het is de keuze liever anarchie dan democratie.