Eerste zeehondenpup van het seizoen aangespoeld in Sea Life

© jve

De eerste zeehondenpup van het zomerseizoen is aangespoeld in Zeebrugge. Sea Life Blankenberge ontfermt zich over de pup. “Het is een mannetje en weegt slechts negen kilo”, zegt verzorgster Emmeline Becue. Als het dier zo’n dertig kilo weegt, wordt het weer vrijgelaten.

jve

Sea Life Blankenberge vangt sinds gisteren de eerste zeehondenpup van het huidige zomerseizoen op. Het zeehondje werd maandagavond laat opgemerkt op het strand van Zeebrugge en kon niet meer zelfstandig verder.

Bij aankomst in het Sea Life werd een mondontsteking vastgesteld, de pup had ook 39 graden koorts. De aangespoelde pup is een gewone zeehond van maximaal twee maanden oud en is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld. “Het is een mannetje en weegt slechts negen kilo”, licht verzorgster Emmeline Becue toe.

Nieuwe dierenverzorgster

Het is niet alleen de eerste zeehondenpup van de zomer voor Sea Life Blankenberge maar ook voor de nieuwe dierenverzorgster zelf. De pup blijft zeker twee tot drie maanden in het zeehondenopvangcentrum. Zodra het zeehondje weer op gewicht is, zo'n dertig kilo, wordt hij vrijgelaten.

De komende dagen wordt een peter gezocht voor het diertje, die de zeehond ook een nieuwe naam zal schenken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen