Geniale Instagramaccount deelt onze bizarre culinaire goestinkjes, proeft ze en geeft ze scores op tien
We hebben allemaal wel een culinaire guilty pleasure die anderen de wenkbrauwen doet fronsen. Roomijs met ketchup? Scampi's met chocolade? Op de Instagramaccount Rate My Craving delen mensen hun meest bizarre goestinkjes, waarna die onderworpen worden aan een smaaktest. En kijk: soms blijkt bizar best lekker.
Daarom houden wij dus zo van het internet: niks is er te ongewoon om gevierd te worden. Zelfs extreem vreemde voedselcombinaties niet. Op de Instagramaccount Rate My Craving krijgen ze hun moment in de spotlights. Én een strenge, maar rechtvaardige beoordeling.
Het is het idee van een zekere Ken D. (hij wil anoniem blijven), een achtentwintigjarige Londenaar die in reclame werkt. “Hoe grappig zou het zijn om zulke vreemde goestinkjes op een haute-cuisinewaardige manier te fotograferen, bedacht ik. Dan krijg je zo’n leuk contrast. Het gerecht smaakt misschien afschuwelijk, maar het ziet er wel fantastisch uit”, vertelt hij aan Metro UK.
Roomijs met blauwe kaas? Niet slecht
Hij startte de account in april en vroeg eerst aan vrienden om hem hun vreemde cravings te bezorgen. Maar al gauw groeide de pagina en begonnen ook heel wat volgers hun favoriete vreemde voedselcombinaties in te sturen. Ken test de gerechten allemaal: eerst bereidt hij ze thuis, daarna fotografeert hij ze, dan proeft hij ze en tot slot geeft hij ze een eerlijke score op tien. Extra leuk, want zo ontdek je als volger soms een topcombinatie die je zelf ook wil proberen (en je krijgt ook gewoon honger van de heerlijke plaatjes, quoi).
Heel goed scoorde bijvoorbeeld de tomatensoep met Hula Hoops-chips (een 9 op 10) of de watermeloen met slagroom (ook een 9 op 10). Roomijs met blauwe kaas deed het – verrassend genoeg – niet zo slecht en haalde een 7 op 10. Rauwe champignons met pindakaas (een 1 op 10), augurken met confituur (een 2 op 10) en een gekookt ei met zure kerssnoepjes (een 3 op 10) konden Ken dan weer niet bekoren.
Pop-uprestaurant
“Het minst enthousiast werd ik van het roomijs met ketchup”, vertelt Ken aan Metro UK. “De textuur vond ik persoonlijk onaangenaam. Het toont de individualiteit van mensen wel mooi.” Een populaire combinatie die hij vaak ingestuurd krijgt? Chips met chocolade. “Pringles met melkchocolade, Kit Kats met zoutchips: mensen lijken er echt van te houden.”
Ken heeft trouwens grootse plannen voor de toekomst. Als hij daar ooit de kans toe krijgt, droomt hij van een pop-uprestaurant waar je de vreemde voedselcombinaties kan proeven. “Hoe grappig zou dat zijn?” In tussentijd kan je hem een handje helpen door hem jou bizarre culinaire goestinkje te bezorgen in een berichtje op Instagram.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer