Opvallend veel ongevallen door gladde wegen

© Marc Herremans - Corelio

Gladheid op de weg heeft dinsdagochtend tot een overrompeling van de VAB-Alarmcentrale geleid. Volgens VAB waren er maar liefst 140 procent meer ongevallen dan op een gemiddelde dinsdagochtend. Het aandeel van ongevallen binnen het totaal aantal oproepen bedroeg 39 procent, wat eveneens opvallend meer is dan normaal. Vooral in de provincie Antwerpen hadden bestuurders de grootste moeite om hun voertuig onder controle te houden.

gjs

36 procent van de ongevallen vonden dinsdagochtend plaats in de provincie Antwerpen. Onder meer in Meerhout en pal op de Nederlandse grens in Kalmthout belandde telkens een wagen door het gladde wegdek respectievelijk op zijn zijkant en in de gracht, gelukkig zonder dat er gewonden vielen. In Kasterlee raakte wel een vrouw ernstig gewond toen ze met haar wagen inreed op een boom.

VAB roept bestuurders op om voor het vertrek te controleren of hun wagen in goede staat is op het vlak van verlichting en ruitenwissers, schoenen sneeuwvrij en droog te maken, de bandenspanning niet te verlagen en de rijstijl aan te passen aan het winterweer. Zo moet je extra afstand houden omdat de remweg langer is op een glad wegdek, maar rij je ook met winterbanden best niet sneller dan anders, klinkt het. Bruusk remmen is uit den boze, zeker bij het naderen van een bocht, en als je wagen dan toch begint te slippen, moet je proberen om meer grip te krijgen door de koppeling in te drukken en vervolgens weer zachtjes los te laten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen