Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans.
Volledig scherm
Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans. © BELGA

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) wil meer bevoegdheden naar Vlaanderen: “Lot van de Vlaming veel meer in handen te nemen”

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) heeft in een 11 juli-gesprek met Jan De Meulemeester van Vlaamsparlement.tv teruggeblikt op de coronacrisis. Daarnaast had ze ook een politieke boodschap. Ze wil de vijf befaamde resoluties van 1999, waarin de Vlaamse Parlementsleden pleitten voor een volledige overdracht van de personenbelasting, van onder het stof halen en actualiseren.

57 reacties

  • Dave Janssens

    4 jaar geleden
    Jan Vannuffelen de laatste Federale regering was er een zonder de grootste Franstalige partij daar heb ik u niet over horen klegen...
  • Jan Vannuffelen

    4 jaar geleden
    Marcel Willems , een federale regering is er 1 waar de franstaligen de baas zijn .Het resultaat zie je aan de staatsschuld .
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Eén federale staat is de oplossing .Eén regering die gekozen is in een federale kieskring.Men mag Vlaams voelen maar de echte Vlaming wil geen opsplitsing van ons land.Waar ter wereld zie je taalgrens ,Is door de politiek uitgevonden om meer posten te bekomen en een kost van rond de 10 miljard betekent op jaarbasis
  • andre van de wege

    4 jaar geleden
    Smijt al die deelregeringen buiten wij willen één fed regering want ze brengen niets van terecht die zakkenvullers.
  • Marc

    4 jaar geleden
    Het lijkt me zinniger en goedkoper om te herfederaliseren dan nog verder te regionaliseren. Dat de graaiers van N-VA en hun remorque CD&V voorstander zijn om verder te regionaliseren verbaast me niet. Nog meer ministerjobkes!