Jan Jambon vanmiddag in het Brusselse stadhuis.
Volledig scherm
Jan Jambon vanmiddag in het Brusselse stadhuis.

Poetsvrouw en kassabediende ontvangen dit jaar Vlaamse eretekens

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft dit jaar Vlaamse eretekens uitgereikt aan twee "gewone" Vlamingen. Een poetsvrouw uit de zorgsector en kassabediende uit de supermarkt werden in het Errerahuis, de ambtswoning van de Vlaamse Regering, in de bloemetjes gezet voor hun werk tijdens de coronacrisis. Daarnaast kregen ook choreograaf Ish ait Hamou, pedagoge Ingrid De Jonghe en de vzw Vlaanderen Feest een ereteken. 

13 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Wie heeft de lonen bepaald van de dienstencheque poetsvrouwen, de Paars Groene regering, wie heeft jarenlang de lonen bepaald voor de zorgsector, wie wil alles gratis. In de jaren tachtig zijn de eerste besparingen in de zorg gestemd, het moest met minder personeel. Iedere Belg wil veel verdienen, alles gratis en veel vrije tijd om centen uit te geven voor IK. Het Belgische probleem is, de politici kopen stemmen met andermans geld en wie betoogt krijgt zijn zin, terecht of niet terecht.
  • emiel Clarijs

    4 jaar geleden
    N-VA en Jambon in het bijzonder tonen hier nogmaals hun minachting voor iedereen in de zorg.
  • emiel Clarijs

    4 jaar geleden
    Zullen wel vriendjes zijn van één of andere N-VAer, totaal gebrek aan respect voor de mensen uit de zorg, maar die hebben hun gratis applaus al gehad.
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    2 mensen met een ereteken, wel een verschil met de loonsverhogingen voor de zorgsector ,die hard hebben moeten werken ,maar mensenlevens redden staat in hun job beschrijving,dus deden ze alleen maar hun werk, maar dat heeft iedere Belg moeten doen als de vrachtwagen chauffeurs niet had gewerkt had de zorgsector ook niet kunnen werken en zo zijn er veel jobs die hebben moeten werken in deze omstandigheden.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Een ereteken?? hij zou misschien beter van zijn overbetaalde wedde inleveren en aan die poetsvrouw en kassierster schenken, ze doen tenminste nuttig en noodzakelijk werk