©  Photo News

OEFENWEDSTRIJDEN. Antwerp speelt gelijk, Essevee walst over Waasland-Beveren en Cercle klopt KV Kortrijk

Nieuwe coach Paul Clement won bij Cercle Brugge met het kleinste verschil op Kortrijk, dat dus alweer niet kon winnen. Het nieuwe KV Oostende won zijn tweede oefenmatch , Standard verloor van OHL en Zulte Waregem kende geen medelijden met Waasland-Beveren. Antwerp ten slotte speelde in zijn vierde oefenpot van het seizoen gelijk. Een overzicht van de vandaag gespeelde oefenwedstrijden:

LEES OOK.

- Vincent Kompany scoort en Landry Dimata mag zich kwartiertje tonen: Anderlecht wint twee keer van STVV

- LIVESTREAM. Club Brugge speelt oefenwedstrijd tegen KV Mechelen

Antwerp speelt gelijk tegen Excelsior

Antwerp speelde in zijn vierde oefenpot van het seizoen 2-2 gelijk tegen de Nederlandse tweedeklasser Excelsior. Voor rust maakte De Laet er 1-0 van na een hoekschop, maar Excelsior maakte onmiddellijk gelijk. Na rust kwamen de Nederlanders 1-2 voor, maar zette Benson – dit keer in de basis in plaats van Miyoshi (hamstrings) de 2-2 op het bord. Na een actie vanaf links werkte hij van dichtbij af. (dvd)

KVO wint tweede oefenmatch ruim tegen amateurs van Zwevele

Tweede oefenmatch, tweede vlotte zege voor het ’nieuwe’ KVO. Opnieuw ging het wel om een tegenstander uit de lageren klassen: tegen de amateurs van Zwevezele werd het 0-4. Onder andere Boonen en D’Haese scoorden.

Op het veld van Zwevezele uit 2de amateur begon KV Oostende met een mix van vaste waarden en beloften. Skulason, D’Haese, Vandendriessche en Capon waren de bekende namen, ook tester Theate mocht zich tonen. Het duurde tot halfweg de eerste helft alvorens KVO op voorsprong klom. D’Haese was de doelpuntenmaker van dienst, nog voor de rust verdubbelde belofte Brachet de score na een fout in de defensie. Zwevezele liet zich nochtans niet onbetuigd: twee keer kregen de West-Vlamingen een prima kans om te scoren. KVO zag voor de rust ook nog een bal op de paal belanden.

Er was minder opwarming na de rust. Er werden een aantal wissels doorgevoerd bij Oostende, waardoor het opnieuw wat zoeken werd. Mazbouh bracht kort na de rust bijna een doelpunt aan na een knappe solo, maar het was wachten op een doelpunt van Boonen iets na het uur om de 0-3 te noteren. Tien minuten voor tijd zette de ingevallen belofte Mohamed nog de 0-4 op het scorebord, waardoor KVO zijn tweede oefengalop opnieuw vlotjes won. Benieuwd hoe de ploeg van Blessin zich zal presenteren wanneer de taaie brokken straks de sparringpartners worden. Volgende week komt er met Winkel Sport nog een hapje, op 25 juli volgt de eerste echte test tegen Union. (jve)

KV Kortrijk verliest ook van Cercle Brugge

KV Kortrijk wilde de nieuwe grasmat testen en startte de tweede match in twee dagen in het stadion. Net als gisteren tegen Charleroi gebeurde dit weer achter gesloten deuren.

Yves Vanderhaeghe begon met zowat dezelfde ploeg die vrijdagmiddag het laatste halfuur tegen Charleroi volmaakte. Enkel D’Haene was er wel bij tegen zijn ex-ploeg Cercle, waar Stef Peeters vorige week werd verkocht aan Eupen en de Bosniër Hotic allicht de nieuwe draaischijf wordt. Bij KV Kortrijk viel Stojanovic vrijdag uit tegen Charleroi: hij speelde niet mee tegen Cercle en moet maandag onder de scanner, hij sukkelt met de hamstrings. Ook Hines-Ike is gekwetst.

Paul Clement coachte meteen heel intens bij Cercle: de lievelingsassistent van Ancelotti zal blij geweest zijn met wat hij zag, want Cercle was de betere ploeg. Hotic en de jonge spits Mbenza troffen de lat en Jakubech prees zich gelukkig dat de vrijschop van weer Hotic nipt over ging. Op aangeven van Gory bracht Mbenza Cercle op het halfuur toch verdiend op voorsprong, de tegenprikken van Mboyo leverden geen gelijkmaker op voor de kerels.

In de tweede helft moest Jakubech aanvankelijk tot twee keer toe de 0-2 voorkomen. De voorbereiding betekent echter vooral experimenteren en op het uur stonden dan ook twee bijna compleet andere ploegen op het veld. De thuisploeg nam de match in handen maar ook Dewaele zag zijn knal tegen zijn ex-ploeg op de lat stranden zodat Cercle voor het eerst kon winnen in deze voorbereiding.

Kortrijk kon in drie matchen (Standard, Charleroi en Cercle) nog niet winnen: de afwerking lijkt voorlopig toch een probleem en een extra spits lijkt welkom. Bij het afgeslankte Cercle wachten ze nog vol ongeduld op de versterking, maar zowel vorige week tegen Zulte Waregem als vandaag in Kortrijk lieten ze alvast geen onaardige indruk. Afwachten dus. (kv)

Standard verliest tegen OH Leuven

Standard heeft zaterdag in haar eigen trainingscentrum een oefenwedstrijd van twee maal een uur verloren van OH Leuven. Het werd 1-2 voor de Leuvenaars. Duplus (10.) en Allemeersch (110.) zorgden voor de Leuvense doelpunten. Tussendoor scoorde Avenatti (39.) tegen voor Standard.

Coaches Philippe Montanier (Standard) en Marc Brys (OH Leuven) lieten twee verschillende elftallen elk een uur opdraven. Voor Standard was het de tweede oefenpot na de 3-2 zege van vorige week tegen Kortrijk. Voor OH Leuven, dat zich voorbereidt op de terugwedstrijd van haar promotiefinale tegen Beerschot op 2 augustus, was het de eerste oefenwedstrijd. (blg)

Zulte Waregem heeft geen genade voor Waasland-Beveren

Zulte Waregem heeft in haar derde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen haar eerste overwinning behaald. Essevee versloeg Waasland-Beveren op het terrein van Ingelmunster met 5-0.

Zulte Waregem nam voor rust al afstand van Waasland-Beveren, dat door de beslissing van het BAS woensdag nog niet weet in welke competitie het volgend seizoen uitkomt. Bruno (28.), vanop de stip, en Berahino (45.+4) zorgden voor een comfortabele 2-0 ruststand. Vossen zette op het uur, opnieuw vanop de stip, de 3-0 op het bord. In de slotfase pikten ook Sissako (78.) en De Smet (80.) hun doelpuntjes mee. Voor Zulte Waregem is het de eerste zege deze voorbereiding. Eerder werd gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge (2-2) en verloren van Charleroi (1-2). (blg)

Mazzu begint bij Union meteen met pijnlijke nederlaag

1B-club Union speelde zaterdag haar eerste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor nieuwe coach Felice Mazzu werd het meteen een pijnlijke nederlaag. In een Brusselse derby tegen Crossing Schaarbeek trok het team uit de derde amateurdivisie met 1-0 aan het langste eind. (blg)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer