Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

VS waarschuwt: “Amerikaanse burgers dreigen in China te worden opgesloten zonder aanleiding”

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse burgers in China gewaarschuwd voor een verhoogd risico op willekeurige detentie door autoriteiten, evenals uitgangsverboden en lange ondervragingen.

8 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Hij heeft gelijk om te waarschuwen. China zal elke Amerikaanse burger en ook Europese mensen in China gebruiken (misbruiken) om gewicht te leggen in een of andere diplomatisch geschil. Dat gebeurt dikwijls.
  • marie-claire de bosscher

    4 jaar geleden
    krijgen ze eindelijk een koekje van eigen deeg ?
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    China is een fantastisch land, maar door de toenemende repressie heb ik het van mijn lijstje van bestemmingen geschrapt. Al die landen met dictators zoals China, het ganse Arabische schiereiland of landen waar je de doodstraf kan krijgen terwijl je misschien niets misdaan hebt zoals Thailand of Indonesië, mijd ik als de pest. Allemaal totaal corrupt ook.Och, Japan is ook altijd goed.
  • Paul Hendriks

    4 jaar geleden
    We weten allemaal hoe China met mensenrechten omgaat, er zitten honderduizenden mensen in kampen opgesloten, zonder eerlijk proces , misschien toch eens over nadenken voor u iets van Chinese makelij koopt !
  • Jozef Willem Hazel

    4 jaar geleden
    Zou de VS zich niet beter onderwerpen aan de VN in plaats van op zijn eentje overal de baas te willen spelen? Is de VN per slot van rekening niet het wereldorgaan dat na WO II speciaal in het leven geroepen werd [in opvolging van de Volkenbond] omwille van de wereldvrede en om alle naties als een wereldgemeenschap te overkoepelen?