Illustratiebeeld, Oeralgebergte.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, Oeralgebergte. © getty

Russen vinden eindelijk verklaring voor mysterieus bergongeval uit 1959

Meer dan zes decennia na de mysterieuze dood van negen Russische wandelaars in het Oeralgebergte, is nu via een nieuw onderzoek ontdekt dat een lawine de oorzaak was. Het incident op de Dyatlov-pas in februari 1959 leidde tot wilde geruchten en complottheorieën. Zo werd gespeculeerd over de tussenkomst van aliens, een rituele moord of een geheime rakettest. 

15 reacties

  • Hermes Trismegistus

    4 jaar geleden
    Een documentaire onlangs vertelde toch wat anders
  • Kris Van den Broeck

    4 jaar geleden
    "De meest waarschijnlijke verklaring..."? De gevolgen van een lawine had men 60 jaar geleden ook wel gezien. Er zou een pak sneeuw over de tenten en de lichamen gelegen hebben, maar dat was niet het geval. Was de sneeuw van de lawine als bij wonder weer volledig verdwenen (gesmolten?) als men de campsite vond?
  • Jacques Creeten

    4 jaar geleden
    Ja peter Jansen, het is belangrijk iets in de doofpot te steken waar geen kat mee bezig was. Niemand, maar dan ook niemand was geïnteresseerd als je de idioten met hun aliens verhalen niet mee telt.
  • frans vullings

    4 jaar geleden
    kan me hier wel iets bij voostellen een beginnende lawine maakt nogal herrie als je zoiets hoort en niet weet wat het is kom je je tent uit om te kijken
  • Jan Roegiers

    4 jaar geleden
    Dit lijkt meer op een `k Weet niet affaire. Maar `t kind moet een naam hebben zeker, hè.