Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Gemiddeld aantal coronabesmettingen stijgt opnieuw

Er worden gemiddeld nog 87,9 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met twee procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen (gemiddeld 85,9 nieuwe besmettingen per dag). Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano.

35 reacties

  • Philippe Janssens

    4 jaar geleden
    Kan er me nu iemand eens een duidelijke uitleg geven waarom de mondmasker-idiotie in winkels nodig is? Er mogen nog steeds bij de meeste winkels niet meer personen binnen dan 1 klant per 10m2. Aan Delhaize daarstraks lange wachtrij, bij Match: aantal karren beperkt, evenzo bij Brico en Carrefour... Dus met meer mensen in de winkels? Nee dus... Ach ja, we hebben er nu 'gekregen' van onze blunderregering en anders lijkt het helemaal nutteloos waarschijnlijk...
  • Joël Bornbergen

    4 jaar geleden
    Denk dat het normaal is... stijgt en daalt een beetje, als je die grafieken zien, lijken we goed bezig te zijn, ondanks al die berichten over feestjes enz... nekeer 2 besmettingen op een week meer tellen lijkt mij geen reden tot paniek of paranoia, die virologen worden volgens mij betaald om te doemdenken, niet teveel meer van aantrekken nu zou ik zeggen. hou gewoon nog afstand en blijf in de bubbels en 'All will be just fine'
  • ledure marc

    4 jaar geleden
    De bevolking zoekt het zelf vooral de jeugd.
  • Jan Schrauwen

    4 jaar geleden
    Zal alleen maar toenemen als je kijkt naar enkele events in het weekend, veel te veel volk dicht bijeen, zijn er geen protocols die moeten gevolgd worden ? En dan hoor ik Jambon spreken over versoepelingen die woensdag gaan bekeken worden ? Dit staat haaks op hetgeen gebeurt, ongehoord. Natuurlijk is het nog een minderheid maar zij zorgen ervoor dat iedereen er de gevolgen van zal dragen. Gisteren voorbij een café gereden iedereen gezellig rechtstaand buiten dicht bij elkaar?!
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    Men spreekt over een stijging , als men dan aangeeft bij welke groep mensen/gemeenschap dan steigeren deze direct alsof ze geviseerd worden . Blijkbaar mag men alleen over Belgen praten , berichtgeving doen . De Belg mag zich niet roeren of zijn mening zeggen , dan ben je racist . Als men over de Belgen mag berichten , dan ook over de rest , we zijn allen gelijk voor de wet zeggen ze . Of is alleen de Belgische gemeenschap gelijk voor de wet?