AFP
Volledig scherm
© AFP

Londen voorziet bijna 800 miljoen voor grenscontroles na brexit

Groot-Brittannië is van plan 705 miljoen pond (790 miljoen euro) vrij te maken om, tegen eind dit jaar als de brexit werkelijkheid wordt, grensposten op te richten. Dat heeft de Britse regering aangekondigd. Er komen nieuwe infrastructuur, douanetechnologie en jobs "om ervoor te zorgen dat onze grenzen klaar zijn voor volledige onafhankelijkheid", aldus brexitminister Michael Gove in The Telegraph, die de brexit "een beetje zoals verhuizen" noemt.

3 reacties

  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Dat ze maar doen want voor mij hebben ze er nooit bijgehoord de Britten want ze hebben altijd hun pond behouden dat we zo snel mogelijk van hun af zijn we kunnen ook zonder de Britten maar ik denk zei niet zonder ons
  • André Decrock

    4 jaar geleden
    Geen probleem, langs beide zijden de grenzen sluiten zoals vroeger, maar de handelsbetrekkingen met Rusland herstellen, het zal onze economie geweldig doen stijgen, stop met het schoothondje van anderen te zijn.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Hoeveel voor de Britten noodzakelijke en nuttigere projecten zouden B. Johnson en Company met dit budget kunnen realiseren?!