Sven Nys op stage in Spa.
Volledig scherm
Sven Nys op stage in Spa. © VTM Nieuws

Sven Nys vindt dat startgelden zeker niet moeten verdwijnen: “Renners mogen beloond worden voor het succes dat zij op de kaart hebben gezet”

VeldrijdenNiet Mallorca, wel Spa. Sven Nys leeft er in een bubbel met zijn team Telenet–Baloise Lions toe naar de start van het veldritseizoen, waar startgelden op de helling staan en ook het publiek nog een vraagteken is. Volgens Nys moet de focus vooral liggen op het rijden van zoveel mogelijk koersen, maar voor hem moeten startgelden zeker niet helemaal verdwijnen.

17 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Afschaffen die handel.
  • Patrick Vriends

    4 jaar geleden
    Afschaffen als dat het enige is waar ze voor komen .
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Schaf startgeld af en doe zoals in voetbal , maar tv rechten, en verdeel dit onder alle renners! In voetbal vandaag 106 miljoen euro!
  • Theo de Laet

    4 jaar geleden
    De startgelden van de toppers een beetje verminderen en de minder talentvolle renners een beetje meer geven zodat zij ook kunnen overleven. De startgelden afschaffen is de doodsteek voor de cross
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    @Geert Vande Walle, bij elke wedstrijd hoort een prijzentafel voor zij die binnen een bepaalde rangschikking zijn toegekomen. Deze gelden zijn door de organisaties al een jaar op voorhand gestort bij de KNBW en worden ook door gestort aan de renner die er recht op heeft.