Beeld ter illustratie. Het Belgisch leger wil zowel de toekomstige NH90-helikopters als de nieuwe fregatten (van waarop die helikopters kunnen opstijgen) kunnen uitrusten met torpedo's, die ingezet kunnen worden tegen onderzeeboten.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het Belgisch leger wil zowel de toekomstige NH90-helikopters als de nieuwe fregatten (van waarop die helikopters kunnen opstijgen) kunnen uitrusten met torpedo's, die ingezet kunnen worden tegen onderzeeboten. © AFP

VS keurt mogelijke verkoop van torpedo's aan Belgisch leger goed

De Amerikaanse overheid heeft het licht op groen gezet voor de mogelijke verkoop van 29 lichte torpedo's aan het Belgische leger. Met de verkoop is een geschat bedrag van 33,3 miljoen dollar gemoeid, blijkt uit informatie van het DSCA, het agentschap van het Pentagon dat bevoegd is voor de export van militair materieel. 

8 reacties

  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Geld blijven verkwisten, gewoon verder blijven verkwisten...
  • Rik Bogaert

    4 jaar geleden
    Voor wat hebben wij nu nog torpedo s nodig ook? Zo een onnozel klein landje op de wereldkaart en zich zo bewapenen? Net hetzelfde akx met nieuwe straaljagers! Of is Van De Put terug?
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Dat is ongeveer een miljoen euro voor een torpedo. En weten dat die nooit gaan gebruikt worden. Wat een verspilling!
  • Foexie

    4 jaar geleden
    En ons geld maar versmossen. Daar zitten we nu op te wachten; een nieuwe nutteloze aankoop van onze geweldige regering. Ze kunnen nog geen goede mondmaskers kopen.
  • Jeroen Van Dijck

    4 jaar geleden
    Het belgische leger zou zich beter specialiseren in 1 onderdeel, alle moderne wapens worden verschrikkelijk duur. Ons land zal de structurele gebruikskosten voor land, zee en luchtmacht onmogelijk betaalbaar kunnen houden. Beter nu kiezen voor 1 van de 3 dan in alles en slechts 20 kogeltjes kunnen aankopen...