Professor Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera.

Denktank Itinera pleit voor een noodplan voor ons land. “De crisis heeft ons zwakste punt blootgelegd: een gebrek aan daadkracht”

Het nieuwe normaal moet anders, vindt denktank Itinera Institute. Daarom heeft het een ‘coronaplan voor een robuuste toekomst’ opgesteld. Stel een intendant aan om de regeringsimpasse te doorbreken, evalueer fiscale maatregels objectief, maak vliegtickets duurder zodat vliegtuigmaatschappijen een pandemiebuffer hebben en beloon huisartsen voor de preventie van ziektes.

66 reacties

  • Dave Wils

    4 jaar geleden
    Weer een kernteam? We hebben net 4 maanden zo'n "experten"-team gehad. Toch nog liever politiekers dan wetenschappers....
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Jan Van de Velde, hoe vaak hebben we hier al gelezen dat men mensen probeerde te overtuigen om bijvoorbeeld brandstof van een bepaald merk gedurende een periode te boycotten? En werkte dat ook? Maar ga uw gang. Het zal u duidelijk worden dat uw wensen dromen blijken te zijn. Laten we meteen ook afspreken dat Lila de lievelingskleur en het cijfer 4 het geluksgetal van iedereen moet zijn. Oké?
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Ooijen, Wat ik voorstel heeft met een communistisch systeem niets te maken, wel met het vernietigen van onze particratie. Daarvoor is een ruime volstrekte meerderheid van één partij nodig. Niets belet de Belgen samen vooraf te besluiten voortaan slechts één partij te steunen. In China kan je dat niet eens samen besluiten; de communistische partij deed dat vooraf in uw plaats.
  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    12 miljoen bazen, of een onwillig volk...
  • francois nys

    4 jaar geleden
    nys heel juist wat de man zegt maar noem mij een politieker die verder ziet dat zijn neus lang is , zolang ze aan niks anders denken dan postjes en partij zal het niet veranderen, nog liever elkaar afschieten en blokkeren dat zegt genoeg
  1. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”
  2. Heb je zonnepanelen en draait je teller nog terug? Dan betaal je bij almaar meer leveranciers extra kosten
    Mijnenergie

    Heb je zonnepane­len en draait je teller nog terug? Dan betaal je bij almaar meer leveran­ciers extra kosten

    Veel eigenaars van zonnepanelen willen nog zo lang mogelijk gebruikmaken van de analoge energiemeter met terugdraaiende teller. Ze beogen zo een lagere energiefactuur ten opzichte van mochten ze een digitale meter hebben met gescheiden verbruik en injectie. Evenwel rekenen almaar meer energieleveranciers daar extra kosten voor aan. Nu zijn het er zes, en de kosten lopen op tot meer dan 300 euro per jaar. Mijnenergie.be schept duidelijkheid.