EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Nabestaanden coronadoden Bergamo doen aangifte: “We willen begrijpen hoe het zo mis is kunnen gaan”

“Wij zijn niet op zoek naar een schade­vergoeding. Voor ons draait het om de waarheid.” Tienduizenden nabestaanden van coronadoden in Noord-Italië hebben vragen over het overlijden van hun geliefden en dienen een aangifte in bij het Openbaar Ministerie in Bergamo.

6 reacties

  • Jan VANDEN BERGHE

    4 jaar geleden
    Hier blijven de verantwoordelijken onschendbaar. Minister zijn is hier enkel voor het geld, maar competentie en verantwoordelijkheid opnemen, is dat kent men hier niet. Misschien als er hier ook gnoeg mensen klacht neerleggen, dat er toch iets in beweging komt.
  • Caroline Van Hecke

    4 jaar geleden
    Denk dat het niet alleen bij de inwoners van de Italiaanse provincie. Hoe leg je alle politieke blunders uit aan de Belgische bevolking en dan al ZEKER aan de bewoners en familie van de woon- en zorg tehuizen. Wat er daar allemaal verkeerd is gelopen is ONMENSELIJK, het is niet voor niks dat de wachtlijsten in deze tehuizen plots verdwenen zijn.
  • Jacques Creeten

    4 jaar geleden
    Er wonen 120,000 mensen in Bergamo stad en 1.100.000 in Bergamo provincie. En 6000 doden.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Dit is hartverscheurend en mijn man en ik nemen deze virale dreiging ontzettend serieus in tegenstelling tot de vele tienduizenden mensen die nu massaal vakantie komen vieren aan zee alsof corona helemaal nooit bestaan heeft. Dit is onrustwekkend want het virus is er nog en licht op de loer om toe te slaan waneer de mensen terug verzwakken tijdens de herfst. Doe dus aub snel de oogkleppen af in ieders belang. Kerst zal sowieso dit jaar voor allen zonder familie zijn. Dat is mijn prognose.
  • Johan hendrickx

    4 jaar geleden
    Het beloven nog gouden tijden te worden voor advokaten de komende jaren!