Direct naar artikelinhoud
Puurs-Sint-Amands

Festival in Liezele loopt uit de hand, feestvierders dansen dicht bij elkaar: ‘Dit was niet de bedoeling’

Labyrinth Club organiseerde een festivalletje in Park Fort Liezele.Beeld Facebook

In Liezele, deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, heeft een grote groep feestvierders gisteren de coronaregels overtreden. Tijdens een technofestivalletje in Park Fort Liezele dansten zo’n 400 mensen dicht bij elkaar en zonder mondmasker. De organisatoren hadden toestemming gekregen van de gemeente. 

en

Op beelden is te zien dat tientallen mensen kort op elkaar voor het podium stonden te dansen. Nergens is een mondmasker te bespeuren. 

Video wordt geladen...

Evaluatie

“Dit was niet de bedoeling”, zegt de burgemeester van Puurs-Sint-Amands, Koen Van den Heuvel (CD&V) aan de VRT. Hij benadrukt dat heel wat maatregelen waren genomen, zoals op voorhand ook gevraagd werd aan de hand van de ‘event matrix’. ““Het ging om een evenement met minder dan 400 personen in openlucht, op een grote oppervlakte. Ze controleerden de temperatuur van de gasten aan de inkom, er was overal handgel beschikbaar en er stonden looprichtingen aangegeven.” 

De burgemeester is erg teleurgesteld dat de organisatoren zich niet aan de afspraken hebben gehouden. “Op een gegeven moment hebben de feestvierders hun tafeltjes verlaten en zijn ze dicht bij elkaar aan het podium gaan dansen. Dit was absoluut niet de bedoeling. Dit festival was een test. We willen de organisatoren van evenementen een kans geven, maar op deze manier schieten ze in eigen voet. Dit is niet voor herhaling vatbaar.” Het gemeentebestuur zal donderdag een evaluatie maken.  

Er was politie aanwezig op het festival maar zij waren naar eigen zeggen met te weinig om het evenement stil te leggen. In augustus was normaal gezien nog een tweede editie gepland, maar dat ziet de gemeente niet meer zitten.