CO2-concentratie nadert hoogste niveau in 3,3 miljoen jaar
Volledig scherm
CO2-concentratie nadert hoogste niveau in 3,3 miljoen jaar © iStock

CO2-concentratie nadert hoogste niveau in 3,3 miljoen jaar

De huidige CO2-concentratie in de atmosfeer nadert het hoogste niveau in de afgelopen 3,3 miljoen jaar. Toen was het meer dan 3 graden warmer en was de zeespiegel veel hoger.

7 reacties

  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Dus, Ben Strubbe en anderen: al die wetenschappers kennen er niets van? Gewoon voortdoen dus?
  • Eric Deroose

    4 jaar geleden
    Denk dat de auto´s en fabrieken toen ook een hoge uitstoot hadden , dat ze er iets op gevonden hebben maar dat men ondertussen vergeten hoe het opgelost werd
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    @Davy:Hier gaat u toch kort door de bocht; Het feit dat de t° DEZE keer de CO-2 stijging niet onmiddelijk volgt,heeft net te maken met de enorme snelheid van deze onnatuurlijke uitstoot. Wat vandaag uitstoot..heeft over langere termijn ingrijpende gevolgen.De bijkomende CO-2 toename bij hogere t° is het gevolg van rotting van afgestorven organismen.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    En na 50 jaar leuteren over CO2, is er nog niet één wetenschapper in geslaagd om effectief aan te tonen dat CO2 de oorzaak is voor de opwarming van de aarde; het blijft gissen. Wij meten zelf nog maar pakweg 150 jaar de temperatuur binnen een erg klein gebied op aarde en dan nog op verschillende manieren. Hetzelfde geldt voor het reconstrueren van de temperatuur uit het verleden; de jaarringen uit hout, verschillend van boom tot boom en van soort tot soort.
  • Davy Baert

    4 jaar geleden
    Het is idd reeds bewezen dat de CO2 concentratie in de lucht stijgt bij hogere temperaturen maar niet omgekeerd!