Enkele Finnen genieten in Helsinki van een terrasje.
Volledig scherm
Enkele Finnen genieten in Helsinki van een terrasje. © EPA

Finland nu groen gebied voor Belgen, onder meer Luxemburg kleurt oranje voor vertrek

 Het is opnieuw toegelaten om naar Finland te reizen. Voor het land geldt immers niet langer code rood, maar code groen bij vertrek. Dat blijkt uit de update van de lijst op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. De federale overheidsdienst past elke dag rond 16 uur de lijst met landen en hun kleurcodes voor vertrek of terugkeer aan. Dit weekend werd de lijst met ‘oranje zones’ –zones waar een verhoogde waakzaamheid geldt– wel een stuk uitgebreider.

76 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Die kameleon code is bezig met enorme onzekerheid te veroorzaken. Men zal aarzelen om nog op reis te vertrekken. Wellicht is dit de bedoeling die achter de kameleon code zit. Thuis blijven. Ons land wil na de eerste catastrofale telling nu bij de top van de veiligste landen komen.. Onze virologen worden echt fanatiek.
  • Tony Pirrewiet

    4 jaar geleden
    Stefaan Vanwijnsberghe, 100% gelijk, maar dan moet het wel betaalbaar blijven en geen woekerprijzen vragen.
  • Tony Pirrewiet

    4 jaar geleden
    Wat een Zever, het is groen of rood maar zeker niet oranje; het risico is te groot voor oranje zodat het zeker rood moet zijn met de nadruk op moet,( zulke kleuren worden gegeven aan waarschuwingslampjes in de auto (groen , oranje en rood) maar nu gaat het wel om mensen levens en de verspreiding van het virus, waar is men in godsnaam mee bezig? en dat België dringend hun maskers zelf maakt aan normale prijzen. Ik zelf zal alle winkels vermijden die maskers en hand gel aan woeker prijzen verkopen
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Eén goede raad: blijf thuis! Ongeacht waar je naartoe trekt, nog voor je afreist, verandert de kleur van het land in oranje of rood. Tijdens de reis verandert de kleur weer, word je mogelijk ziek en heb je geen tijd om te onbezorgd te genieten. Na terugkeer in quarantaine gaan is de beste optie, maar geen aangenaam vooruitzicht. Eerst vrijheid vieren in een ander land om het daarna te moeten uitzweten binnenshuis met schrik voor corona? Wees verstandig en stel je vakantie uit tot volgend jaar!
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Beslis zelf wat het beste is voor jezelf,vrienden en familie.Die "experten" die ons zeggen hoe te moeten leven zijn al het noorden kwijt van in het begin.