VLNR: Herman Goossens, Erika Vlieghe en Marc Van Ranst. Ze namen telkens hun mondmasker af als ze aan het woord kwamen.
Volledig scherm
VLNR: Herman Goossens, Erika Vlieghe en Marc Van Ranst. Ze namen telkens hun mondmasker af als ze aan het woord kwamen. © BELGA

Experten luiden de alarmbel in coronacommissie: "We zijn er niet gerust in”

De drie experten die de coronacommissie van het Vlaams Parlement vandaag gehoord heeft, trekken duidelijk aan de alarmbel. Zo vreest viroloog Marc Van Ranst dat een tweede golf van het coronavirus met de huidige aanpak moeilijk tegen te houden is. "We zijn er niet gerust in", vulde GEES-voorzitster Erika Vlieghe aan. En professor Herman Goossens (UZA) waarschuwt voor een tekort aan testers en reagentia in het najaar. "Als er een tweede lockdown komt, is dat de verantwoordelijkheid van de politici", aldus Goossens.

132 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Wat wil je dat Europa doet als je ziet dat in Belgie ieder gemeente of gewest zijn zin doet.Begin eerst hier centraal te besturen en te berichten .Nu wil iedere politieker zich manifesteren als redder in nood terwijl ze twee jaar vroeger door besparingen de echte schuldigen zijn
  • Jos Vercammen

    4 jaar geleden
    Wanneer gaan wij Belgen en vooral Vlamingen ervan overtuigd geraken dat in België alles verkeerd gaat en in andere landen alles op wieltjes loopt. Wanneer gaan we nu eens geloven dat onze wetenschapsmensen niet moeten onderdoen voor die uit het buitenland en helemaal geen klungelaars zijn. Als je de mensen bezig hoort zijn wij de grootste sukkelaars van de wereld. Stop in godsnaam met die Calimero mentaliteit, goed dit land heeft specifieke problemen, maar andere landen hebben die ook.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Mensen die geen vertrouwen hebben in de virologen, kunnen misschien beter luisteren naar sommige "specialisten" die hier reageren of de bakker op de hoek. Ik? Ik blijf zoveel mogelijk "in mijn kot", verlucht het huis zoveel mogelijk, was en ontsmet mijn handen regelmatig en blijf van zij, die blijkbaar toch alles beter weten, mooi weg.
  • Tony Pauwels

    4 jaar geleden
    Er zijn maar vier soorten mensen die een probleem vormen: egoïsten, onnozelaars, feestvierders en reizigers (of meestal een combinatie ervan). Je mag nog zo goed de regels volgen, het gezond verstand zal het nooit winnen van één van die groepen. Tenzij je de moed hebt om ze - desnoods hardhandig - tot de orde te roepen, zal het virus aan hen een fantastische bondgenoot hebben.
  • jack Coolsaet

    4 jaar geleden
    Weten die virologen feitelijk nog wat ze willen ?