Peter Croonen (voorzitter) en Pierre François (CEO) van de Pro League.
Volledig scherm
Peter Croonen (voorzitter) en Pierre François (CEO) van de Pro League.

Bestuur Pro League geeft voorkeur aan competitie met 16 zónder Waasland-Beveren, op 31 juli volgt nieuwe stemming

Belgisch voetbalEen eerste klasse met 16 ploegen. Waasland-Beveren degradeert. OHL en Beerschot spelen hun promotiefinale. Dat is de ‘minst slechte’ competitieformule, oordeelt de Raad van Bestuur. Op 31 juli stemmen de 23 profclubs daarover.

31 reacties

  • Edmond Verschueren

    4 jaar geleden
    Betere argumentatie zal niet lukken. Vergadering is ongeldig verklaard. Niet alleen Waasland Beveren maar alle punten van die vergadering. Elk punt van vorige vergadering moet terug op de agenda komen te anders ongeldig en procedures
  • Francis Davis

    4 jaar geleden
    competitie is stopgezet,dus géén kampioen,géén degradant.Dat is het enige rechtvaardige scenario !en weg met dat gedrocht van playoffs !
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Goed zo, voet bij stuk houden
  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    Hoe kan je deze conclusie volgen, dit gaat duidelijk over macht, over eigen clubbelang. Hier is sprake van belangenvermenging.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    het BAS heeft ALLE beslissingen die op 15 mei genomen werden vernietigd, dus niet alleen het format van de volgende competitie, maar ook het eindresultaat van de competitie (Beveren mag niet degraderen, Club Brugge is nog geen kampioen) maar ook het financiële luik (geen geld van de Europees spelende ploegen voor Genk of Anderlecht)