Remco Evenepoel stoomde vorig jaar naar zilver op het WK tijdrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel stoomde vorig jaar naar zilver op het WK tijdrijden. © Photo News

Ergernis en ongeloof in peloton over WK tijdrijden op slotdag van Tour: “Dit is ronduit dom”

WielrennenHoongelach, ongeloof, ergernis. De wielerwereld snapt er niks van. Wat bezielt de UCI in godsnaam om het WK tijdrijden pal op de slotdag van de Tour te plannen? Een vraag waarmee je dezer dagen vierkant bot vangt in Aigle. Pijnlijk. “Terwijl dé oplossing gewoon voor de hand ligt.”

3 reacties

  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Freddy, niet iedereen zal starten. Wie op de slotdag van de Tour top 10 of top 20 staat gaat nooit stoppen om het WK tijdrijden te kunnen rijden, daar verliezen ze ook veel te veel punten mee.
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Hoongelach,ergernis zullen niets helpen, er is maar 1 manier om deze onzin te stoppen,kom niet aan de start.Als er niemand is om te rijden zullen ze de volgende keer wel wat beter nadenken bij de UCI.Wat werkelijk gaat gebeuren is dat ze allemaal gaan starten omdat er geen enkele vorm van solidariteit in het peloton te vinden is.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Ik kan ergens wel begrijpen dat dit zo is.. Diegene die hebben moeten werken in de Tour, zijn bekaf. De kopmannen zijn vaak wel, soms niet, in supervorm na zo'n ronde. En kandidaat tijdrijders vergelijken/meten, is op zo'n moment appelen en peren.