Lani (9), mama Charona Declercq en Elize (8) op de plaats waar het zwembad stond. © KMA

Dieven stelen zwembad uit achtertuin in Pulderbos: “Heel zuur voor onze kindjes”

Pulderbos -

Het was maandag een zalig dagje om te zwemmen en plezier te maken. Helaas niet voor Lani (9) en Elize (8) uit de Molenheide in Pulderbos, want dieven gingen zondag in de tuin aan de haal met hun Intex-opbouwzwembad. Charona Declercq (30) en David Van den Broeck (36) doen een oproep naar getuigen van het bizarre voorval.

Kristin Matthyssen

Charona en David vormen een nieuw samengesteld gezin met vier kinderen. De voorbije lockdown beleefden de kinderen dolle pret in het zwembad van twee op drie meter. Het gaat om een rechthoekig model dat minder courant is dan de ronde zwembaden.

Charona had het zwembad net leeggemaakt en met de hogedrukreiniger schoongespoten omdat er wat groene algengroei was. “Ik had de vier hoeken eraf gedaan en het tegen de schommel te drogen gezet. Vanaf de straat is het niet zichtbaar. Wij wonen in de spie tussen de Molenheide en de Roosten. Wij vermoeden dat de diefstal langs de kant van Roosten is gebeurd. Zondag zijn wij van 14.15 tot 19.30u weggeweest. In die tijdsspanne moet het gebeurd zijn.”

Wat Charona een akelig gevoel geeft, is dat de dieven de tuin betreden hebben. “Ze moeten langs de garage gepasseerd zijn en daarna nog door het tuinpoortje. Het is niet mogelijk om het zwembad te zien staan. Het lijkt erop dat het iemand geweest is die al eens in onze tuin geweest is. Ik woon hier nog niet zo lang, nadat ik tien jaar op de Dam in Antwerpen heb gewoond. Daar deden we onze deuren altijd op slot. Maar ik dacht dat het hier in Pulderbos heel veilig was en had zelfs de achterdeur laten openstaan. Er stonden ook fietsen, een gocart en hogedrukreiniger. Die zijn waardevoller, maar werden allemaal ongemoeid gelaten. De inbrekers hebben uitsluitend het zwembad meegepakt. Het was twee jaar oud en nog in heel goede staat. Ik zou het wel direct herkennen, want mijn man had er eens javel ingegoten en daarom was er een witte vlek in het midden van het zeil.”

Elize en Lani, in betere tijden mét zwembad in de tuin. ©  RR

Charona en David doen een oproep of iemand iets gezien heeft. “De broer van de buurman waar ze aan het bouwen zijn had misschien iets gehoord, maar hem moeten we nog contacteren. Onze huisbaas, die naast ons woont, was niet thuis. De filter en één poot zijn de dieven vergeten. De filterslangen hebben ze wel meegenomen. Wie een camionette of verdacht voertuig heeft opgemerkt zondagnamiddag aan de Roosten of langs de Molenheide 129 mag altijd de politie zone Zara contacteren, want we hebben aangifte gedaan. Voor de kinderen is dit heel zuur, net nu het opnieuw goed weer wordt. Gelukkig vertrekken ze op kamp.”

Charona blijft wel achter met een gevoel van onbehagen. “Dit verwacht je toch niet in Pulderbos”, zegt ze. Bizar toeval: in de Roosten enkele honderden meters verder werd in de nacht van zondag op maandag ook een homejacking gepleegd.

LEES OOK: Gemaskerde gangsters folteren slachtoffers tijdens home invasion in Pulderbos: “Het waren barbaren”