CD&V spreekt expliciet haar vertrouwen uit in minister van Welzijn Wouter Beke.
Volledig scherm
CD&V spreekt expliciet haar vertrouwen uit in minister van Welzijn Wouter Beke. © BELGA

CD&V wil meer middelen voor ambitieus Vlaams zorgplan

CD&V wil meer middelen voor een ambitieus Vlaams zorgplan. Het zorgpersoneel op Vlaams niveau moet betere arbeidsvoorwaarden krijgen en meer handen aan het bed. De partij wil ook meer middelen om de zorg betaalbaar te houden, zoals de betaalbaarheid van de rusthuisfactuur. Voor CD&V is dit cruciaal, klinkt het. 

35 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    De middelen gaan zoeken door het politiek personeel in te krimpen. We zullen eens zien of het dan nog zo cruciaal is voor de CD&V.
  • Marc Rommelaere

    4 jaar geleden
    Misschien doen zoals nva met de zorgverzekering. De premie verdubbelen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zullen nog wat ministers bij moeten komen om al dat geld te verdelen. Misschien kunnen we nog een niveau bij creëren, onderregeringen.
  • francois Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    Die blijft maar zitten,hoe is dat mogelijk.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Rusthuizen zijn massaal opgekocht door slechts enkele (internationale) groepen die er fors geld aan verdienen. Vervolgens schaalvergroting maar besparen op het verzorgend personeel om de winstmarge zo groot mogelijk te houden. De overheid moet hier niet belastinggeld komen uitdelen maar deze centra tot een minimum aantal personeel per bedden verplichten zodat de werkdruk verlaagd. Eerlijk gezegd zie ik het niet gebeuren want hun lobby is te sterk en veel politici delen in de vruchten.