© ATV

Mortselse speelpleinwerking twee weken stilgelegd na besmetting bij kind

In Mortsel is de stedelijke speelpleinwerking voor twee weken geschrapt nadat een van de kinderen positief testte op het coronavirus. Alle 42 kinderen uit de bubbel in kwestie moeten ook twee weken lang thuis in quarantaine. De acht begeleiders testten intussen wel negatief.

Bron: BELGA

De speelpleinwerking kreeg vorige week woensdag de melding dat een familielid van een van de kinderen positief had getest op Covid-19. “We hebben toen de ouders van alle kinderen op de hoogte gebracht”, zegt Gert Willems, communicatieverantwoordelijke van de stad Mortsel. “Een aantal ouders hebben toen al beslist om hun kinderen voorlopig thuis te houden. Vrijdag vernamen we dan dat ook het kind waarvan het familielid het virus had, positief heeft getest. Daarop hebben we beslist de speelpleinwerking voor twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen.”

Quarantaine

Alle kinderen van dezelfde bubbel moeten nu twee weken in thuisquarantaine en de ouders kregen ook de raad om bij symptomen meteen een arts te raadplegen met het oog op een test. De overige zomeractiviteiten voor jeugd van de stad kunnen trouwens wel gewoon doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus