AFP
Volledig scherm
© AFP

Verenigd Koninkrijk sluit Huawei uit van 5G-netwerk

Het Verenigd Koninkrijk gaat de Chinese telecomfabrikant Huawei dan toch helemaal weren bij de aanleg van de nieuwe 5G-netwerken. Dat heeft de regering-Johnson bekendgemaakt. Premier Boris Johnson besloot eerder dat maximaal 35 procent van het 5G-netwerk met Huawei-apparatuur aangelegd mocht worden, maar komt hier onder druk van de VS van terug. 

13 reacties

  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Nokia beloofd een grote speler te worden op de 5 en 6 G markt, dus waarom niet een beetje dichter bij huis voor een bekende kwaliteitsfirma kiezen?
  • KIM EGGHARTER KIM

    4 jaar geleden
    @Alfons Vanacker. Zelf heb ik het nog niet mee gemaakt, maar vrienden van mij in China al wel; je wordt overal en 48 uur per dag (dus met meer dan 2 ogen) in de gaten gehouden. Zeker nu met corona en de health app, is het alleen maar erger geworden. En zoals het voroeg in de USSR ging, gaat het nu nog in China; niks en niemand gaat buiten de partij om. Dus ook Huawei niet. De CCP heeft ten alle tijden het absolute recht om overal in en aan te kunnen.
  • Marc Van der Linden

    4 jaar geleden
    Beste mensen, Wij hebben hier in Europa ERICSSON. Al van oudsher aan de wieg gestaan van mobiele telefonie. In Europa al sterk aanwezig.
  • Bert Slootmans

    4 jaar geleden
    En hoe gaan ze dan 5G krijgen? Een deel van de patenten zijn in handen van Huawei en dus moeten ze eigenlijk alle leveranciers uitsluiten want die "spionage software" zal dan wel bij elke leverancier aanwezig zijn. Moest die al bestaan die "spionage software" en als die bestaat, dan zit die zeker ook in de Amerikaanse versies want ook Twitterman en zijn diensten willen graag alles van iedereen weten!
  • Marc Stromberg

    4 jaar geleden
    En was is het alternatief: Cisco? Vol Amerikaanse spionage-software.