37 kilo cocaïne gevonden in Gentse haven: “Ook 1,7 miljoen euro cash en 20 kilo goud in beslag genomen”

GENT -

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft vorige week een drugstransport onderschept in de Gentse haven. Zo’n 37 kilogram cocaïne zat verborgen tussen een lading steenkool van een schip. Zes verdachten zijn opgepakt. Bij de huiszoekingen werd ook voor meer dan 1,7 miljoen euro aan cash en 20 kilogram goud in beslag genomen.

Jeffrey Dujardin

Het 200 meter lange cargoschip, de Ultra Daniela, vertrok op 20 juni rond middernacht in Barranquilla. Barranquilla is een havenstad in het noorden van Colombia. De bestemming: het Sifferdok in Gent.

Daar kwam het maandagochtend rond 07.22 uur toe. Het schip had vijf grote ruimen, gevuld met steenkool. Bij het leegmaken van één van de ruimen werd een zwarte tas aangetroffen, met daarin ongeveer 37 kg cocaïne. De straatwaarde bedraagt zo’n 2,6 miljoen euro.

De drugs zaten verstopt tussen een lading steenkool. ©  JDU

Wagen onderschept

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen zette in nauwe samenwerking met de Douane Opsporingen Gent en de Scheepvaartpolitie een actie op. Bij het schip onderschepte de politie een wagen met drie mannen die voorzien waren van het nodige materiaal om toegang te krijgen tot het schip enom te zoeken in de kolenlading. Ze hadden helmen bij zich en zelfs fluohesjes met de vermelding ‘North Sea Port’. Twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees werden opgepakt.

1,7 miljoen cash

Daarna volgden enkele huiszoekingen in Zele en Antwerpen. In Zele werd een vierde verdachte, een 47-jarige Belg, opgepakt. Hij is ook de eigenaar van de wagen die onderschept werd aan het Sifferdok. In Antwerpen waren twee Albanezen aanwezig in het appartement dat doorzocht werd.

Daar werd een geladen pistool, ongeveer 1,7 miljoen euro cash geld en 20 kilogram in goudstaven gevonden, alsook nog ander waardevol materiaal. De onderzoeksrechter van Gent liet de zes verdachten voorleiden en stelde vijf van hen onder aanhoudingsmandaat. De eigenaar van de wagen mocht beschikken.

Bij huiszoekingen werd 1,7 miljoen euro cash geld en 20 kilogram in goudstaven gevonden.  ©  JDU

 ©  JDU

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen