Margrethe Vestager, vicevoorzitter van de Europese Commissie
Volledig scherm
Margrethe Vestager, vicevoorzitter van de Europese Commissie © EPA

Europese Commissie lanceert gids voor verhindering staatssteun aan bedrijven die belastingen ontduiken

De Europese Commissie heeft vandaag een aanbeveling gepubliceerd die België en andere lidstaten kan helpen om ervoor te zorgen dat er geen staatssteun wordt uitgekeerd aan bedrijven die banden hebben met belastingparadijzen.

10 reacties

  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter eens een boekje uitgeven hoe en waar de juiste belastingen betalen voor bedrijven, misschien brengt het meer op als je het naar de multinationals een keer stuurt nu ge toch bezig zijt.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Het feit dat Apple zoals zoveel andere grote bedrijven rulings afsloten om zo enkel 0,005% belastingen te betalen blijkt echter wettelijk in orde te zijn. Margrethe Vestager zal de 14,3miljard € boete van Apple netjes mogen teruggeven.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    De meeste banken hebben zich de laatste 10jaar bezondigd aan heel wat grote schandalen, waarvoor ze telkens beboet werden. De banken mogen dus hun laatste steun van de eu al beginnen terug te geven. Maar dat zal dus nooit gebeuren. En voor de grote multinationals in de problemen zal het niet anders zijn..
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Het is maar een aanbeveling. Maw het is politieke nikszeggende praat en het stelt niks voor! Iedereen doet er mee wat hij wil.
  • hellebuyck dominique

    4 jaar geleden
    Wil de EU nu eens iets goed doen voor de gemeenschap is het ook weer niet goed, allee vertellen jullie eens hoe het zou moeten zijn. Ideeën welkom