AP
Volledig scherm
© AP

Burger King doet koeien op dieet om klimaat

Restaurantketen Burger King begint met de verkoop van hamburgers afkomstig van koeien die minder methaan uitstoten. Dit door een speciaal dieet in de laatste maanden van het leven van de koe. De voeding wordt in die periode onder meer aangevuld met citroengras. Door de wijziging in het veevoer zou de uitstoot van broeikasgassen door koeien met een derde verminderd kunnen worden.

5 reacties

  • Bart Frees

    4 jaar geleden
    @ Theo Langenaeken: uitstoot methaan door koe is ~625 liter per dag maal 990 miljoen stuks wereldwijd, dus dat is wel een pak (160x) meer dan alle mens samen ... mss toch nuttig om aantal koe-consumpties en hun dieet wat te verbeteren... wat minder vlees is al goed, maar als dat dan nog wat minder milieu impact heeft en liefst met respect voor dierenwelzijn (tot zolang we ze laten leven dan toch), dan is dit alleszins beter, lijkt me toch?!
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Théo Langenaeken Waarom niet beide?
  • Théo Langenaeken

    4 jaar geleden
    Hoeveel methaan stoot de mens uit? Volgens sommige metingen zou dat 0.5 liter per dag zijn, maal +/- 7 milliard mensen = 3.5 miljard liter elke dag. Indien dit met de werkelijkheid klopt zouden we beter die koeien met rust laten.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    En hoeveel extra uitstoot is er om dat speciale dieet tot bij de koeien te krijgen? Hou het een beetje normaal hé, BK, je hebt al de lekkerste burgers van de drie grote ketens, hou je trots daar op aub.
  • Augustson Tim

    4 jaar geleden
    Al lang zo goed niet meer gelachen !