Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Van Damme: “We zijn aan tweede coronagolf begonnen”

Volgens epidemioloog Pierre Van Damme is er een tweede coronagolf begonnen in Europa. “Op een toenemend aantal plaatsen in Europa nemen de besmettingen toe”, zegt hij in VTM Nieuws. “Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn. Tot een paar weken geleden waren we vrij goed bezig, en was de epidemie vrij goed onder controle in gans Europa”, maar nu lijkt het tij dus gekeerd.

16 reacties

  • Harm De Zeeuw

    4 jaar geleden
    Een tweede golf betekent blijkbaar ook een golf nieuwe experten??
  • Paul Van Hooland

    4 jaar geleden
    Bij 1ste wielerwedstrijd , hadden alle supporters een masker aan gedaan , zou het een steun zijn geweest voor de inrichters en koereurs . Nu was het een chaos . Wees nu toch eens slim .
  • Birgen Moons

    4 jaar geleden
    Beste Heer Vandamme, op het VRT vertelde u gisteren dat we een verhoogde waakzaamheid moeten vertonen maar dat het op dit moment zeker niet dramatisch is en VTM spreekt u over een 2de Golf. Ik heb het gevoel dat ge verteld wat u wordt opgelegd per zender.
  • Marianne Fritz

    4 jaar geleden
    Zijn er niet té veel experten, virologen en politici hiermee bezig? Als twee virologen of experten mekaar al tegenspreken, wie moeten we dan nog geloven?
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Wanneer je in ,een wurggreep geraakt, dan doe je er alles aan om daar uit te geraken. Te veel corona regeltjes veroorzaken dat. Het kameleon besluit met verwarrende kleurcodes voor de reizenden is eigenlijk een brug te ver. Ik denk dat onze landgenoten vrij gedisciplineerd de opgelegde verplichtingen nakomen. De gees moet nu niet gaan overdrijven.