Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Helft minder kankerdiagnoses door corona

Het aantal kankerdiagnoses is in de maand april met bijna de helft gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kankerregister waarover De Morgen bericht. Veel mensen stelden niet-essentiële onderzoeken uit en de grote bevolkingsonderzoeken vielen stil.

3 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De verzorgingscapaciteit van de ziekenhuizen (het aantal bedden en personeelsleden) is nooit onbeperkt; daar is geen plaats, geen personeel en ook geen geld voor. Zij kunnen m.a.w. geen bijkomende capaciteit te voorschijn toveren, daarom hebben zij bepaalde zorgen stopgezet en de daarvoor bestaande capaciteit voorbehouden voor corona patiënten. Dit is de meest voor de hand liggende praktijk en dat kunnen zij zelf beslissen. Ministers zijn daar niet bij nodig.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Uiteindelijk ga je meer doden krijgen omwille van de lockdown dan omwille van het corona virus. Dit kan toch niet de bedoeling zijn.
  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    Alsof er momenteel niets anders is dan corona, 99% van de bevolking weet er niets van of heeft lichte symptomen, sommigen denken dat het zal verdwijnen wanneer iedereen een mondmasker draagt, dit virus is niet weg he, leef er mee en breng het normale leven weer op gang.